Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 47
 İndirme 5
İLKOKULLARDA YETİŞTİRME PROGRAMININ SINIF ÖĞRETMENLERİNİN GÖZLEM ve DENEYİMLERİNE GÖRE İNCELENMESİ
2019
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz: İlkokullarda Yetiştirme Programı ( İYEP), ilk kez 2018-2019 eğitim- öğretim yılında Türkiye’ de tüm illerdeki ilkokullarda uygulanmaya başlanmıştır. Bu program ilkokulların 3. ve 4. sınıflarına devam eden, özel eğitim tanısı olmayan, Türkçe ve matematik derslerinden İlkokullarda Yetiştirme Programı kapsamında belirlenen kazanımları edinemeyen öğrencileri kapsamaktadır. Yapılan bu araştırmada ilk kez uygulanmaya başlanan bu programın, uygulayıcı olan sınıf öğretmenlerinin gözlem ve deneyimlerine göre incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırma verilerini elde etmek amacıyla açık uçlu soru formu hazırlanmıştır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışma deseni kullanılmıştır ve elde edilen veriler içerik analiz yöntemiyle değerlendirilmiştir. Araştırmada elde edilen bulgulara göre sınıf öğretmenlerinin %57.5’ i, İYEP’ e dâhil edilen bireylerin modül seviyelerine uygun olduğunu belirtirken, % 42,5’ i ise tamamının uygun olmadığını belirtmiştir. Elde edilen bir diğer veriye göre sınıf öğretmenlerinin %72, 5’ i, İYEP’ in uygulanması ve değerlendirilmesi noktasında zorluklarla karşılaştığını belirtmiştir. Ayrıca sınıf öğretmenlerinin yalnız % 52. 5’ i bireyleri psikososyal açıdan desteklediğini belirtmiştir.

Anahtar Kelimeler:

İLKOKULLARDA YETİŞTİRME PROGRAMININ SINIF ÖĞRETMENLERİNİN GÖZLEM ve DENEYİMLERİNE GÖRE İNCELENMESİ
2019
Yazar:  
Özet:

Source: The Primary School Education Program (YYEP), for the first time in the 2018-2019 educational year in Turkey began to be applied in all primary schools in the years. This program covers students who continue to classes 3 and 4 of primary schools, without a special educational diagnosis, who cannot obtain the achievements determined under the Education Program in Primary Schools from Turkish and Mathematics courses. This study, which began to be implemented for the first time, aims to be studied according to the observations and experiences of classmates who are practicing. An open end question form is prepared to obtain research data. In the research, the status study scheme was used from the quality research methods and the data obtained was evaluated by the content analysis method. According to the findings obtained in the study, 57.5 percent of classmates indicated that individuals included in the IYEP were in accordance with the module levels, while 42.5 percent indicated that they were not in accordance with the whole. According to the other data obtained, 72, 5 percent of classmates are faced with difficulties in the implementation and evaluation of the IYEP. Only 52 per cent of teachers. He said he supported the people from a psychosocial point of view.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 616
Atıf : 2.026
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi