Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
ÖNBİLGİ, MANTIKSAL DÜŞÜNME YETENEĞİ, LABORATUVAR VE KAVRAM HARİTASI YÖNTEMLERİNİN TEMEL KİMYA KAVRAMLARININ ÖĞRETİLMESİNDE BAŞARIYA ETKİSİ
1997
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Laboratuar ve Kavram Haritası yöntemlerinin teme! kimya kavramlarının öğretilmesinde başarıya etkisini belirlemek ve bu iki yöntemden hangisinin daha etkili olduğunu belirlemek amacı ile yapılmıştır. Bu araştırma Marmara Üniversitesi Sınıf öğretmenliği Bölümünde " Madde ve Özellikleri" dersini alan 77 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Konular kontrol grubunda (Gl) yer alan 41 öğrenciye Geleneksel Yöntem ile (öğretim Yöntemi 1), deney grubunda (G2) yer alan 36 öğrenciye ise Geleneksel Yöntem yanında Kavram Haritaları kullanılarak (Öğretim Yöntemi 2) anlatılmıştır. Tobin ve Capie tarafından geliştirilmiş Mantıksal Düşünme Yeteneği Testi (MDYT) ve araştırmacılar tarafından hazırlanan Bilimsel Başarı Testi (BBT) her iki gruba da öntest olarak verilmiştir ve 4 haftalık uygulama sonunda BBT her iki gruba sontest olarak uygulanmıştır. Daha sonra ise kontrol ve deney grubu öğrencilerine 6 hafta boyunca temel kimya kavramları ile ilgili laboratuar deneyleri yaptırılmış (Öğretim Yöntemi 3 ve Öğretim Yöntemi 4) BBT her iki grubada tekrar verilmiştir. Verilerin çözümlenmesi SPSS/PC paket programı kullanılarak yapılmıştır. Sontest sonuçlarına F testi ve Tukey testi uygulanmıştır. Analizlerden elde edilen sonuçlar, Öğretim Yöntemi 4 ile öğretilen öğrencilerin istatistiksel olarak, Öğretim Yöntemi 3, Öğretim Yöntemi 2 ve Öğretim Yöntemi 1 ile öğretilen öğrencilerden daha başarılı olduğunu göstermiştir. Ayrıca, mantıksal düşünme yeteneği, önbilgi, öğretme yönteminin öğrencilerin temel kimya kavramlarını öğrenmesindeki rolü adım adım çoklu regrasyon analizi ile belirlenmiştir. Analiz sonuçlan ise hem önbilgi hem de kullanılan öğretim yöntemlerinin temel kimya kavramlarının öğretilmesinde anlamlı bir rol oynadığını göstermiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 532
Atıf : 3.454
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi