Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Din Eğitiminde Girişimcilik Becerisinin Etkinliklerle Kazandırılmasına Yönelik Bir Değerlendirme
2023
Dergi:  
İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eğitim, bireylerin davranışlarını şekillendirmek beceri ve değer kazandırmak için önemli bir araçtır. Günümüzde eğitim öğretim sürecinin önemli bir parçası olan girişimcilik eğitimi ise bilgi, beceri ve değerlerin kazandırılmasının yanı sıra bireylerde girişimci kültürün oluşmasını ve girişimci ruhun (motivasyonun) arttırılmasını amaçlamaktadır. Bu nedenle girişimcilik becerisi Türkiye’de öğretim programlarının temel yetkinlikleri arasında yer almaktadır. Yapılan araştırmada Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretim Programı girişimcilik eğitimi ve girişimcilik becerisinin kazandırılması bağlamında ele alınmıştır. Program içerisinde yer alan unsurlar girişimcilik eğitimi kapsamında değerlendirilmiş ve girişimcilik becerisinin etkili bir şekilde kazandırılması için (öğrenme alanları ve kazanımlar bağlamında) örnek etkinlik uygulamaları hazırlanmıştır. Veriler nitel araştırma yöntemi kapsamında ele alınmış ve değerlendirme sürecinde betimsel analiz ve içerik analizi tercih edilmiştir. Araştırmada Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretim Programı (DKAP) içerisinde yer alan öğretim içerikleri girişimcilik eğitimi bağlamında değerlendirilmiştir. Din eğitiminde girişimcilik eğitimi ve girişimcilik becerisinin yeri ve önemi, bunların nasıl geliştirilebileceği, girişimcilik becerisinin kazandırılmasında hangi yöntemlerin uygulanması gerektiği, örnek etkinliklerin neler olabileceği gibi sorulara cevap aranmaya çalışılmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretim Programında yer alan kazanımlardan hareketle girişimcilik eğitimi sürecinde bilgi, beceri ve değerin geliştirilmesine yönelik bulgular değerlendirilmiştir. İlgili süreçte “mücadeleci olma, hoş görülü olma, cesaretli olma, dürüst olma, saygılı olma, güvenilir olma çalışkan olma, nezaket kuralları, selamlaşma adabı, iletişim ve konuşma adabı, paylaşmayı sevme, yardımlaşmayı sevme, kararlı olmak” gibi değerlerin yanı sıra “gelir gider kontrol etme becerisi, etkili iletişim kurma becerisi, plan yapma becerisi, problemle çözme becerisi, iş fikrini ifade etme, tasarım becerisi, girişimcilik becerisi” gibi girişimcilik eğitimi unsurlarına ait bir çok becerinin geliştirilebileceği ifade edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

An Evaluation Of Teaching Entrepreneurial Skills Through Activities In The Religious Education Proces
2023
Yazar:  
Özet:

Education is an important tool to shape the behavior of individuals to impart skills and values. Entrepreneurship education, which is an important part of the education process today, aims to gain knowledge, skills and values as well as to create an entrepreneurial culture in individuals and to increase the entrepreneurial spirit (motivation). For this reason, entrepreneurship skills are among the basic competencies of the curriculum in Turkey. In the research, the curriculum of religious culture and moral knowledge course was discussed in the context of entrepreneurship education and entrepreneurship skills. The elements in the program were evaluated within the scope of entrepreneurship training and exemplary activity practices were prepared (in the context of learning areas and achievements) in order to gain entrepreneurship skills effectively. The data were handled within the scope of qualitative research method and descriptive analysis and content analysis were preferred in the evaluation process. In the study, the teaching contents of the curriculum of religious culture and moral knowledge course (DKAP) were evaluated in the context of entrepreneurship education: The place of entrepreneurship education, why it is important; How is entrepreneurship training carried out? What methods should be applied to gain entrepreneurial skills? What would be the sample activities? It was tried to search for answers to such questions. Based on the achievements in the Religious Culture and Ethics Course Curriculum, the findings regarding the development of knowledge, skills and values in the entrepreneurship education process were evaluated. “being tolerant, being courageous, being honest, being respectful, being reliable, being hard-working, rules of courtesy, greeting etiquette, communication and speaking etiquette, using a sincere language, being moderate, being balanced in behavior, protecting people's rights " It is aimed to impart many values such as.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.642
Atıf : 7.595
İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi