Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖĞRENME STİLLERİ İLE ELEŞTİREL DÜŞÜNME EĞİLİMLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Sosyal Bilgiler öğretmen adaylarının öğrenme stilleri ile eleştirel düşünme eğilimleri arasındaki ilişki incelenmiştir.  Çalışmanın örneklemini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde öğrenim gören birinci ve dördüncü sınıf öğretmen adayları oluşturmaktadır. Çalışmada veri toplama aracı olarak Kolb Öğrenme Stilleri Envanteri ile California Eleştirel Düşünme Eğilimleri Ölçeği (CCTDI) kullanılmıştır. Elde edilen veriler SPSS 22 paket programı ile analiz edilmiştir. Çalışmada elde edilen bulgulara göre Sosyal Bilgiler öğretmen adaylarının sırasıyla en fazla ayrıştıran ve özümseme öğrenme stiline sahip oldukları belirlenmiştir. Adayların eleştirel düşünme eğilimleri ortanın biraz üstünde yüksek düzeydedir. Adaylar eleştirel düşünme eğilimi ölçeğinde en yüksek puanı açık fikirlilik alt ölçeğinden almışlardır. Adayların eleştirel düşünme eğilimleri ve öğrenme stilleri cinsiyet ve sınıf düzeyi değişkenine göre anlamlı bir farklılık göstermemektedir. Ayrıca elde edilen sonuçlara göre Sosyal Bilgiler öğretmen adaylarının öğrenme stilleri ile eleştirel düşünme eğilimleri arasında da anlamlı bir ilişki tespit edilmemiştir. Elde edilen bulgulara göre çalışmanın sonunda öneriler getirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Relationship Between Learning Styles and Critical Thinking Tendencies Of Social Studies Teacher Candidates
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the relationship between learning styles  and critical thinking tendencies of social studies teacher candidates was investigated. The sample of the study is composed of first and fourth year teacher candidates from Muğla Sıtkı Koçman University. Kolb Learning Styles Inventory and California Critical Thinking Tendency Scale (CCTDI) were used as data collection tools. The data were analyzed with SPSS 22 package program. According to the findings of the study, it was determined that most of the social studies teacher candidates had converging and assimilating learning styles. Critical thinking tendencies of candidates are slightly higher than average. Candidates received the highest score from the open-minded subscale in the critical thinking disposition scale. Critical thinking tendencies and learning styles of the candidates do not differ significantly according to gender and class level variables. In addition, no significant relationship was found between the learning styles of social studies teacher candidates and their critical thinking tendencies. According to the results of the study, various suggestions were made

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 902
Atıf : 7.173
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi