Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 5
TEHDİT DİLİ: AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ BAŞKANI DONALD TRUMP’IN TEHDİT SÖYLEMLERİNİN EDİMBİLİMSEL ANALİZİ
2020
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Edimbilim, dil kullanımı üzerine yoğunlaşan bir disiplindir. Temel inceleme alanı dilin iletişimde nasıl kullanıldığı üzerinedir. Edimbilim, söylem çözümlemesi alanı gibi bağlam içerisindeki dilin kullanımını ele alarak iletişim bağlamındaki dil kullanımlarını ve durumsal bağlama göre şekillenen işlevlerini belirlemeye çalışır. Bir dil üretimi esnasında yalnızca üretilen bir anlam yoktur, aynı zamanda gerçekleştirilen örtük bir edim vardır. Bu çalışmada, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump’ın Çin, Kuzey Kore, Rusya, İran ve Türkiye ile ilgili kullandığı tehdit içerikli ifadeler edimbilimsel açıdan ele alınmış ve Amerika örneği ile siyasilerin sıkça başvurdukları tehdit dilinin dilsel özellikleri ortaya çıkarılmıştır. Çalışma kapsamında Başkan Trump’ın göreve başladığı 2016 yılından 2020 yılına kadar olan dönemde Çin, Kuzey Kore, Rusya, İran ve Türkiye ile ilgili attığı tehdit içerikli tweetler incelenmiş, elde edilen verilerin Sketch Engine yazılımı ile sıklık ve bağımlı dizin analizleri yapılmış, ilgili grafikler oluşturulmuş, sonuç kısmında da elde edilen bulgular yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Threatening Language: The U.S. President Donald Trump's Threatening Speechs
2020
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Editorial science is a discipline focused on the use of language. The basic field of study is on how language is used in communication. Edimology tries to identify the use of language in the context, such as the speech analysis field, and to determine the use of language in the context of communication and the function formed according to the situation context. There is not only a meaning produced during the production of a language, there is also a covering action performed. In this study, the threat-containing statements U.S. President Trump used in relation to China, North Korea, Russia, Iran and Turkey were analyzed scientifically, and the American example and the linguistic characteristics of the threat language that politicians frequently use were revealed. In the framework of the study, in the period from 2016 to 2020 when President Trump began his office, threatened tweets related to China, North Korea, Russia, Iran and Turkey were examined, the data obtained with the Sketch Engine software and frequency and dependent directory analyses were made, related graphs were created, the findings obtained in the result section were interpreted.

The Language Of Threat: Pragmatic Analysis Of Threat Expressions Of The Us President Donald Trump
2020
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Pragmatics is s discipline focusing on language use. The main research area of pragmatics concerns the way language is used in communication. As well as the field of discourse analysis, pragmatics deals with the language use in context thus trying to determine the ways of using language in the context of communication and its functions which take shape according to the situation. Language production comprises not only the production of meaning but also an implicit performance. In this study, the expressions containing threat used by the US President Donald Trump against China, North Korea, Russia, Iran and Turkey were examined from the point of view of pragmatics. Using the example of USA, the linguistic features of threat language which frequently occurs in the speech of politicians were revealed. Within the scope of the study, Trump’s tweets containing threat against China, North Korea, Russia, Iran and Turkey between 2016, when President Trump took office, and 2020 were analysed. Frequency and concordance analysis of the acquired data was carried out using the Sketch Engine software, the corresponding graphics were created, and the findings were interpreted in the results section.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












ANASAY

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 401
2023 Impact/Etki : 0.176
ANASAY