User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 87
 Downloands 36
ANLAMADA ÇOKLU YAKLAŞIMLAR: ÇOKLU ZEKÂ KURAMI
2019
Journal:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Author:  
Abstract:

Howard Gardner, 1983 yılında yayımladığı “Frames of Mind: The Theory of Multiple Intelligence” adlı eserinde ilk kez Çoklu Zekâ Kuramı’ndan söz etmiştir. Zekâyı yalnızca sözel ve sayısal beceriler temelinde değerlendiren zekâ testleri ve zekâ yaklaşımlarını eleştirmiştir. 1999 yılında kaleme aldığı ‘Intelligence Reframed: Multiple Intelligences for the 21st Century’ adlı çalışmasında ise zekâyı ‘bir kültürde değerli ürünler yaratma ve sorunları çözmede kullanılan bilginin işlenmesini sağlayan biyo-psikolojik potansiyel’ olarak nitelemiştir. Gardner’e göre, yirminci yüzyıldan beri eğitim ve psikolojide zekâyı bireyin sözel ve sayısal yeteneklerinin toplamı olarak kabul eden anlayışın, köklü bir reforma ihtiyacı bulunmaktadır. Çünkü zekâ, tek boyutlu bir olgu olmaktan ziyade, çok boyutlu zihinsel kapasitelerin bütünlüğüdür (Armstrong, 2003). Çoklu Zekâ Kuramı, eğitim bilimleri açısından, öğretim stratejileri, öğretim programlarına uyum ve öğrenenlerin değerlendirilmeleri yönlerinden önemli bir kuramdır. Bu kuramın temel amacı ‘öğrenenlerin zekâlarından farklı şekilde yararlanmayı’ teşvik etmektir. Editörlüğünü Charles M. Reigeluth’ün yaptığı Instuctional-Design Theories and Models Volume II: A New Paradigm of Instructional Theory (1999) kitabından Howard Gardner’in Multiple Approaches to Understanding adlı bölümü alan yazına kazandırılmak üzere Türkçe’ye çevrilmiştir. 2005 yılında Türk eğitimi sistemindeki felsefi paradigma değişiminin temellerinden birini oluşturan Çoklu Zeka Kuramı’nı ana kaynaktan tam ve doğru anlamanın, alan uzmanları ve eğitimciler açısından yol gösterici olacağı düşünülmektedir.

Keywords:

null
2019
Author:  
0
2019
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles


2017






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 2.160
Cite : 1.548
Journal of Social and Humanities Sciences Research