Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 38
 İndirme 2
BİR DENEYSEL ŞİİR İMKÂNI OLARAK SEYHAN ERÖZÇELİK’İN ŞİİRLERİNDE BARTIN AĞZI
2016
Dergi:  
Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi
Yazar:  
Özet:

1980 kuşağı şairlerinden olan Seyhan Erözçelik, şiirlerindeki şekil ve dil sapmaları ile kendisine “farklı/orijinal” bir yer elde etmeye çalışmıştır. Bu sapmalar onun eserlerini pek çok noktada “deneysel şiir”e taşımaktadır. Erözçelik, şiirlerinde görülen deneysellik ile kuşağındaki diğer şairlerden farklı bir konumda durur. Seyhan Erözçelik’in şiirlerinde gördüğümüz deneysel unsurlardan birisi de Bartın ağzının kullanımıdır. Şair, memleketinin konuşma dilini şiire taşıyarak standart şiir dilinden farklı bir söyleyişi denemiştir. Çalışmamızda Erözçelik’in Bartın ağzı ile yazdığı bu şiirleri deneysel şiir bağlamında inceleyeceğiz.

Anahtar Kelimeler:

Bartin Dialect In Seyhan Erozceli̇k’s Poetry As An Experimental Poetry Facility
2016
Yazar:  
Özet:

Seyhan Erözçelik who is one of the poets of 1980 generation, has tried to get a “different/original” place in literature with his manner and language deviation in poetry. In many aspects these deviations make his poetry “experimental”. Experimental characteristics of Erözçelik's poetry makes his different other than poets of his generation. One of the other characteristics of Erözçelik's poetry is the usage of Bartın dialect. Erözçelik tries different utterance by using his hometown dialect. In our study, the poetry in Bartın dialect written by Erözçelik will be examined in the context of experimental poetry.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 166
Atıf : 196
Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi