Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
LÜBNAN CUMHURBAŞKANI BİŞARA EL-HURİ’NİN TÜRKİYE ZİYARETİ (19-28 HAZİRAN 1946)
2024
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birinci Dünya Savaşı sonrasında Orta Doğu’da emperyalist devletlerin mandası altında pek çok devlet ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin Orta Doğu devletleriyle ilişkilerini mandacı devletlerle olan ilişkileri ve bu devletlerle imzaladığı anlaşmalar şekillendirmek zorunda kalmıştır. Fransa’nın mandası altında bulunan Lübnan ile ilişkiler de bu devletin bağımsız olmasından önce Fransa ile yapılan anlaşmalara göre şekillenmiştir. Lübnan’ın bağımsızlığı 1943 yılında Fransa tarafından tanınmış ve 1946 yılında Fransa, Lübnan’ı tamamen terk etmiştir. Türkiye de 7 Mart 1946 tarihinde Lübnan’ı tanıdığını Lübnan Hükümetine bildirmiştir. Bu kararın alınması sonrasında Lübnan Cumhurbaşkanı Bişara El-Huri, Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından Türkiye’ye davet edilmiştir. El-Huri ve beraberindeki heyet başta İsmet İnönü olmak üzere pek çok devlet görevlisiyle görüşmeler gerçekleştirmiştir. Çalışmada Bişara El-Huri ve beraberindeki heyetin Ankara ve İstanbul’da gerçekleştiği ziyaretler, devlet görevlileri ile temasları ve basının ziyarete olan yaklaşımı arşiv belgeleri, ulusal basın, telif ve tetkik eserler ışığında incelenmiştir. Ziyaret sonrası süreç incelendiğinde görülmüştür ki ziyaret sırasında verilen olumlu mesajların ziyaret sonrası ikili ilişkiler açısından bir etkisi olmamıştır. Üstelik Demokrat Parti döneminde cumhurbaşkanı ve başbakan düzeyinde Lübnan’a ziyaretler de gerçekleştirilmiş ancak Türkiye’nin diğer Arap devletleriyle olan ilişkileri Lübnan’ın Türkiye ile ilişkilerini geliştirmesini engellemiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 634
Atıf : 1.518
2023 Impact/Etki : 0.169
Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi