Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 22
YENİ MEDYA İLETİŞİM SÜREÇLERİ BAĞLAMINDA İNSAN HAKLARI
2021
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsan hakları, ilk toplumlardan itibaren var olmasına rağmen özellikle küreselleşen dünyada değişen ekonomik, siyasi ve teknolojik gelişimlerle birlikte günümüzde daha çok gündeme gelmeye başlamıştır. İnsan haklarının gelişimi ve yayılmasında şüphesiz medyanın da önemli görevleri bulunmaktadır. Bilgi iletişim teknolojileriyle birlikte internetin hayata daha çok girmesi, yeni iletişim teknolojilerini oluşturmaya başlamış, böylelikle okuyucu ve izleyicilerin aktif olarak katılabildiği bu yeni ortamların bir nevi demokratik bir ortam oluşturduğu söylenebilmektedir. Bu çalışmanın amacı yeni iletişim teknolojileriyle birlikte gelişen insan haklarını bu bağlamda incelemektir. Bu teknolojilerden haberi hız, erişilebilirlik, hipermetin, fotoğraf ve video galerileri gibi sınırsız olanaklarla sunan internet gazeteciliği önem taşımaktadır. Çalışmada bu gazetelerde yapılan kadın ve çocuk haberlerinde etik kurallara uyulmadığı zamanlar insan hakkına girilebildiği ifade edilmiş ve sonrasında sosyal medya ve insan hakları içinde iletişim hakkı, ifade özgürlüğü, kişisel veri hakkı ve unutulma hakkının ne olduğunu üzerinde durulmuştur. Sonuç olarak yeni medya iletişim araçlarında kullanılan bu hakların insan hayatındaki yeri ve öneminin de yadsınamaz bir gerçek olduğu ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Human Rights in the New Media Communications Process
2021
Yazar:  
Özet:

Although human rights have existed from the early communities, especially in the globalized world, with the changing economic, political and technological developments, it has begun to appear more and more today. In the development and dissemination of human rights, the media also has important tasks. With information communication technologies, the internet has become more active, new communication technologies have begun to be created, so these new environments in which readers and viewers can participate actively can create a democratic environment. The aim of this study is to explore the human rights that are developing along with new communication technologies in this context. Information about these technologies is of importance for internet journalism, which offers unlimited possibilities such as speed, availability, hypermetin, photo and video galleries. The study stated that human rights could be entered when the ethical rules are not observed in women and children’s newspapers, and then the right to communicate, freedom of expression, the right to personal data and the right to be forgotten in social media and human rights. As a result, it is revealed that the place and importance of these rights used in the new media means in human life is also a remarkable fact.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 838
Atıf : 2.662
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q2
133/520

Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q2
90/239

Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi