Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 7
Bir Mekansal Ayrışma Örneği: Favela ve Gecekondulara Sosyolojik Bakış
2021
Dergi:  
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

1945’li yıllardan 1960’lı yıllara kadar gecekondu genellikle, yoksul ailelerin “masum” barınma ihtiyaçlarını, kendi düşük gelir düzeyiyle karşılamaya yarayan ve hızlıca bir gecede kondurulan bir yapı olarak nitelendirilmektedir. 1960’lı yıllardan sonraki dönemde hızla artan şehirlere göç olgusu, hemşehricilik bilinciyle de konut açığına çözüm pratiği olarak gecekondu yerleşkelerinin sayısını artırmıştır. Kentleşme olgusu bu aşamada bütüncüllükten farklı olarak heterojen bir yapı şeklinde seyretmiş ve büyük şehirlerde yoksulluk alanlarına dönüşmüştür. Türkiye’de gecekondu, Brezilya’da ise favela olarak adlandırılan mekânsal olarak ayrışmış yerleşkelerin ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan incelenmesi; yoksulluk alanlarının neden ve nasıl ortaya çıktığını, nasıl gelişim gösterdiğini anlamak açısından önemlidir. Bu amaçla çalışma kapsamında mekânsal ayrışma kavramının açıklanmasının ardından Türkiye’deki gecekondu kültürü ile Brezilya’daki fevala kültürünün incelenmesi sağlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Space Separation Example: A Sociological View of Favela and Gecond
2021
Yazar:  
Özet:

From the 1945s to the 1960s, the gecondu is often referred to as a structure that is able to meet the "innocent" housing needs of poor families, with its own low income level and is rapidly built in a night. In the period after the 1960s, the rapidly growing city migration phenomenon has increased the number of gecekondu settlements as a solution to the housing gap as well as the nursing consciousness. The urbanization phenomenon, at this stage, has seen it as a heterogeneous structure, unlike integrity, and has turned into areas of poverty in major cities. In Turkey, the gecekondu, and in Brazil, the study of the locally separated settlements called favela in an economic, cultural and social perspective is important in terms of understanding why and how poverty areas arise, and how they develop. For this purpose, the work was carried out in the framework of the explanation of the concept of spatial separation and the study of the gecekondu culture in Turkey and the feudal culture in Brazil was provided.

Anahtar Kelimeler:

An Example Of Urban Segregation: Sociological Perspective On Favelas and Slums
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 478
Atıf : 4.760
2023 Impact/Etki : 0.185
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi