Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 6
FİNANSAL SERBESTLEŞMENİN TÜRK BANKACILIK SEKTÖRÜ’NE ETKİLERİ
2021
Dergi:  
Türk Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelişmiş ekonomiler finansal serbestliğe 1970’li ve 1980’li yıllarda iki aşamada tam geçiş sağlarken gelişmekte olan ülke ekonomileri ise 1980’lerde başlayan serbestleşmelerini ancak 1990’larda tamamlayabilmişlerdir. Bu süreçte finansal serbestleşme uygulamalarının özet sonucuna bakıldığında ise uluslararası serbest sermaye akımlarının bir yandan gelişmekte olan ülkelerin büyümesine olumlu katkı sağlayabildiği ancak diğer yandan ise oldukça oynak olmaları sebebiyle döviz kuru dalgalanmalarına, cari açıklara ve sonrasında da özellikle bankacılık krizleri olmak üzere finansal ve ekonomik krizlere neden olabildiği gözlemlenmiştir. Çalışmada gelişmekte olan ülkelere örnek olarak seçilen Türkiye’de finansal serbestleşmenin bankacılık sektörünün karlılık ölçütlerine etkileri analiz edilmektedir. 1999-2019 dönemi için finansal serbestleşme ile bankacılık sektörü karlılığı arasındaki nedensellik ilişkisi Toda-Yamamoto yöntemi ile incelenmektedir. Analiz sonucunda finansal serbestleşme göstergelerinden Bankacılık sektörü aktif karlılığı ve Özsermaye karlılığına doğru nedensellik ilişkisi bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The impact of financial liberalization on the Turkish banking sector
2021
Yazar:  
Özet:

In the 1970s and 1980s, the developed economies were able to complete their liberalization in the 1980s only in the 1990s, while in the 1970s and 1980s, the developed economies were able to complete their liberalization in the 1980s. In this process, considering the summary of the practices of financial liberalization, it has been observed that international free capital flows can, on the one hand, contribute positively to the growth of developing countries but, on the other hand, because they are quite playful, they can lead to currency fluctuations, financial statements and then financial and economic crises, especially banking crises. The study analyses the effects of financial liberalization in Turkey as an example for developing countries on the profitability standards of the banking sector. The causal relationship between financial liberalization and the profitability of the banking sector for the period 1999-2019 is examined by the Toda-Yamamoto method. The results of the analysis from the financial liberalization indicators have found the correct causal relationship between the active profitability of the banking sector and the self-capital profitability.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 86
Atıf : 406
Türk Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi