Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 6
ATTITUDES AND PERCEPTION OF LANGUAGE LEARNERS REGARDING MOBILE LEARNING
2022
Dergi:  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma ile üniversite öğrencilerinin mobil öğrenmeye yönelik tutumları, mobil uygulamaların dil öğrenimine katkıları ve çeşitli değişkenlere bağlı olarak mobil uygulama kullanım yetkinliklerinin incelenmesi amaçlanmaktadır. Çalışmada, üniversite öğrencilerinin mobil öğrenmeye karşı tutumları, mobil uygulamaların dil öğrenimine katkıları ve mobil uygulama kullanım yeterlilikleri cinsiyete, yaşa, sınıfa ve mobil uygulamaya bağlı olarak incelenmektedir. Bulgular, üniversite öğrencilerinin mobil öğrenmeye karşı tutumlarının, mobil uygulamaların dil öğrenimine katkılarının ve mobil uygulama kullanım yeterliliğinin kullanılan cinsiyete, yaşa, sınıfa ve mobil uygulamalara göre önemli ölçüde farklılık göstermektedir. Buna göre, kadınlar yetkinlik açısından kendilerini erkeklerden daha iyi görüyorlar. Mobil uygulama kullanım yetkinliği açısından yaşa bağlı farklılıklar da görülmektedir. 23-26 yaş grubu kendisini 18-22 grubuna göre daha yeterli mobil uygulama kullanım yetkinliği olarak görmektedir. Sınıfa göre, 1. sınıf öğrencilerinin tutumları diğer sınıflara göre daha düşüktür.4. sınıf öğrencilerinin tutumları sınıftakinden 3.daha yüksek 2.ve.Çalışmanın bulguları, üniversite öğrencilerinin mobil öğrenmeye karşı tutumlarının, mobil uygulamaların dil öğrenimine katkılarının ve mobil uygulama kullanım yetkinliğinin çeşitli değişkenlere göre değiştiğini ortaya koyuyor. Özellikle salgın sürecinde mobil öğrenmeye yönelik tutum farklılıklarının kaynakları göz önünde bulundurularak eğitim ve öğretim uygulamalarına gidilir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 732
Atıf : 1.852
2023 Impact/Etki : 0.257
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS