Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 7
PERCEPTIONS OF INDIVIDUALS RELATING TO INTERNET CRIMES and INTERNET SECURITY IN TURKEY
2017
Dergi:  
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı internet üzerinden işlenen suçlardan yola çıkılarak kişi hak ve özgürlüklerine etkisi konusunda bireylerin algısını ve tavrını incelemektir. Son dönemlerde internet teknolojileri hızla gelişip, çeşitlenmekte ve yaşamın içinde daha fazla yer almaya başlamaktadır. İnternet alanı, iletişim ve erişim sınırlarının ortadan kalktığı bir mecradır. Bu durum avantajların yanı sıra, bir takım suç potansiyellerinin de ortaya çıkmasına sebep olmuştur. İlgili suçların büyükçe bir kısmı kişisel hak ve özgürlüklere dokunmaktadır. Böylelikle vakıanın yapısına bağlı olarak, internet suçlarının kişisel hak ve özgürlüklere nasıl sekte vurabileceği ve benzeri suçların oluşma potansiyelleri konusunda bireylerin algılarının incelenmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda, saha çalışmasındaki örneklem grubu 483 kişiden oluşturulmuş ve grubun yaş alt sınırıaz 18’dir.Çeşitli demografik niteliklerdeki bu örneklem grubunun eğitim durumlarıaz lisans düzeyidir. Düzenlenen anket çerçevesinde internet kullanım sıklıklarından, kullanım şekillerine kadar uzanan ve internette güvenlik kavramı ekseninde hissettiklerini belirlemeye yönelik olarak yapılan çalışmada elde edilen veriler, T testi ve Tek yönlü varyans analizi ile incelenerek internet güvenliği ile ilgili tavırları anlaşılmaya çalışılmıştır. Yukarıda belirtilen ifadelerden hareketle elde edilen bulgulara göre; bireylerin yaşının ilerlemesi, eğitim seviyesinin yükselmesi ve günlük internet kullanım süresinin azalmasıyla birlikte, internet üzerinden alışveriş yapma konusunda kendilerini daha güvende hissetme eğilimi göstermektedirler. Başka bir ifadeyle internet üzerinden alışveriş yapmaktan duyumsanan korku, yaş ve eğitim seviyesiyle doğru orantılı, günlük internet kullanma süresiyle ters orantılıdır denilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 640
Atıf : 2.997
2023 Impact/Etki : 0.136
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi