Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Özgün Bir İngiliz Sineması Var mı?
2010
Dergi:  
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırma anlatı teması, sinematik tür veya mizansen açısından özgün karakteristiklerden bariz bir şekilde yoksun olmasının sebeplerini saptamak için, İngiliz sinema tarihinin belli başlı kritik birleşme noktalarını inceler. Bu kritik kesişme noktaları 1930'ların ‘sosyal mutabakat’ filmlerini, II. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasındaki savaş filmlerini İngiliz destanlarının mini-döngüsünü, 1960’ların başlarındaki İngiliz ‘Yeni Dalga’yı, 1980’lerin ‘dönem’ filmlerini içerir. ‘Ulusal Sinema’nın ortaya çıkmasının 1950’lerden beri İngiltere'de bulunmayan sosyal ve politik bir uyum gerektirdiği tartışılmaktadır. 1990’ların gişe başarıları özgün bir İngiliz sinemasının ani oluşumunu muhtemel kılmayan, yoğunlaşan bir bölgesel sürtüşme tabanı düzleminde incelenir. Araştırmanın bulguları aşırı derecede çeşitli ve çoğunlukla zeki bir sinematik tarih prizmasından bakarak, ulusal sinema ve ulusal kimlik olguları arasındaki ilişki hakkında önerilerde bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Is There A Distinctive British Cinema
2010
Yazar:  
Özet:

The essay reviews certain critical junctures of the history of the British cinema in order to determine the reason for its apparent lack of distinct characteristics in terms of narrative theme, cinematic style or mise-en-scène. These critical junctures include: ‘social consensus’ films of the 1930s; war films of the Second World War and after; the mini-cycle of British epics; the British ‘new wave’ of the early 1960s; and the ‘heritage’ film of the 1980s. It is argued that the emergence of a ‘national cinema’ requires a degree of social and political cohesiveness which has not been present in Britain since the early 1950s. The box-office successes of the 1990s are examined against a background of intensifying regional friction which makes the ultimate emergence of a distinctive British cinema unlikely. The findings of the essay have implications for the relationship between the concepts of national cinema and national identity, seen through the prism of an unusually varied and often intelligent cinematic history.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 352
Atıf : 1.616
2023 Impact/Etki : 0.182
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi