Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
ATATÜRK DÖNEMİNDE CUMHURİYET KÜLTÜRÜNÜ YERLEŞTİRME ÇABALARI ÇERÇEVESİNDE HALKEVLERİ VE MİLLET MEKTEPLERİ
2012
Dergi:  
Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yıkılmakta olan Osmanlı toprakları üzerinde demokratik, laik Türkiye Cumhuriyetini kurma düşüncesiyle yola çıkan Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı’nın ardından cumhuriyet kültüründen yoksun olan halka bu kültürü aşılamak ve Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için köklü yenilikler yapmaya başlamıştır. Mustafa Kemal, Harf İnkılâbı sonrasında açtığı Millet Mektepleri ile halkın çoğunluğunu kısa sürede okur-yazar yapmayı, cumhuriyet değerlerine sahip çıkacak eğitimli, dinamik, aydın kadrolar yetiştirmeyi hedeflemiş, 1927 yılında Türkiye’de %8.08 olan okur-yazar oranını, 1935’te %20.4’e yükseltmiştir. Mustafa Kemal, 1931 yılında kurduğu Halkevleri vasıtasıyla da, Türk Milletini çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak kültürel hamleler gerçekleştirmeyi, inkılâpları halka daha iyi anlatmayı ve eğitim seferberliği çalışmalarını yürütmeyi hedeflemiştir. Bu tebliğ; Cumhuriyetin ilk yıllarında Mustafa Kemal’in birer kültür kurumu olarak faaliyete geçirdiği Halkevleri ve Millet Mektepleri’nin çalışmaları, bölgesel yapılanmaları ve Türkiye’de cumhuriyet kültürünün yerleşmesine sağladıkları katkıyı ortaya koymayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 491
Atıf : 2.547
2023 Impact/Etki : 0.171
Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi