Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 4
Türkiye Et İşleme Sanayinde Mevcut Durum
2016
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nüfusun hızlı bir şekilde artış gösterdiği ve ekonomik kalkınma çabalarının yoğun olarak sürdürüldüğü Türkiye’de et ve et işleme sanayi, yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanabilmesi, istihdam yaratılması açısından önem taşımaktadır. Beden ve ruh sağlığının korunması ve devam ettirilmesi için tüketilmesi zorunlu olan hayvansal gıdalarınönemli grubunu oluşturan et ve et mamüllerinin tüketiminde istenilen faydanın sağlanabilmesi bunların uygun koşullarda üretilip yeterli miktarda tüketime sunulması ile mümkün olabilmektedir. Bu noktada et ve et işleme sanayi ayrı bir öneme sahiptir. Bu çalışmada Türkiye et işleme sanayigüncel verilerle incelenerek mevcut durum ortaya konulmuştur. Türkiye’de 2015 yılı itibariyle toplam 1.149.263 ton kırmızı et ve 2.114.600 ton beyaz et üretimi gerçekleşmiştir. Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi 2014 yılı envanterine göre, Türkiye’de et işleme sanayinde 501 işletme faaliyette bulunmaktadır. Bu işletmelerde toplam 42.982 kişi istihdam edilirken, gıda sanayindeki toplam istihdamın % 9,74’lük kısmına denk gelmektedir. Bununla birlikte aynı dönem için 14.931 milyon TL üretim ile gıda sanayine %13,5’lik katkı sağlanmıştır. Ayrıca gıda sanayi toplam katma değeri içerisinde, et işleme sanayi %11,32’lik pay ile 1.782 milyon TL katma değer sağlamıştır. Sonuç olarak et işleme sanayi hem toplum sağlığı ve gelişimi hem de ekonomik kalkınma, istihdam gibi konulardan dolayı ülke ekonomisi için çok büyük önem arz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 154
Atıf : 628
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi