Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 1
BƏDII- SƏNƏDLI NƏSR: JANR XÜSUSIYYƏTLƏRI VƏ TIPOLOGIYASI
2018
Dergi:  
Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Makalede edebî türlerin sanatsal-belgesel türü üzerinde durulmuştur. Sanatsal- belgesel edebî türün tanımlanmasından sonra, ona özgü yapısı, türü belirleyen şekil ve içerik özellikleri ele alınmıştır. Modern edebî eleştiri alanında konu üzerine yazılmış literatür incelenmiş, farklı yorumlar, araştırmalar ele alınarak değerlendirilmiştir. Meselenin soru işaretleri belirlenmiş, problemleri üzerinde durulmuştur. Bu türde yazarlar ve profesyonel olmayan yazarlar tarafından yazılmış metinler karşılaştırılmış, konunun farklı yönlerine ve sanatsal niteliklerine değinilmiştir. Çağdaş edebiyatta tasnif ve tanımlanmada edebî metinleri “fiction” ve “nonfiction” olarak ikiye ayırmanın yanlış olduğu ileri sürülmüş, sanatsal-belgesel nesrin özellikleri ve sanatsal niteliklerine dayanılarak, sanatsal edebiyatın üçlü sınıflandırılmasının -sanatsal, sanatsal-belgesel ve belgesel eserler- daha doğru ve mantıklı bir tasnif olacağı öne sürülmüştür. Ayrıca yazar memoirlerini (biyografi, yaşam öyküsü, anı yazısı) ve günlüklerini yazar olmayanların kaleminden çıkmış belgesel metinlerden farklı kılan sanatsal nitelikleri aydınlatılmıştır. “Publisistik” (sosyal-politik konulu yazılar) ve sanatsal-belgesel düzyazı örnekleri arasındaki farklar ortaya koyulmuştur. Son yıllarda bunların ikisinin de özelliklerini içinde barındıran karışık “hibrit” eserlerin ortaya çıktığı, bu eserlerin tür değişkeleri, yeni tür modifikasyonları biçimlenmekte olduğu ve edebî metinlerde ifade bulduğu belirtilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 384
Atıf : 532
2023 Impact/Etki : 0.085
Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi