Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 46
 İndirme 10
ÇOKLU VERİ KAYNAĞINA DAYALI PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA ÖĞRETMEN GÖRÜŞLERİ
2020
Dergi:  
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eğitim ve öğretimin temelde karmaşık bir iş olduğu ve dolayısıyla tek bir veri kaynağına dayalı olarak öğretmen performansının belirlenemeyeceği düşüncesi, eğitimin paydaşlarını içeren birden fazla veri kaynağına dayalı değerlendirme alternatifini gündeme getirmiştir. Bu çalışmada, öğretmenlerin birden fazla çoklu veri kaynağına kaynağın verilerine dayalı olarak gerçekleştirilmek istenilen performans değerlendirme sistemi hakkındaki görüşleri araştırılmıştır. Çalışmada nitel araştırma desenlerinden durum çalışması deseni kullanılmış ve 10 öğretmenden görüşme tekniği ile veri toplanmıştır. Verilerin analizinde kodlar ve temalar oluşturulmuştur. Çalışmanın bulgularına göre çoklu veri kaynağına dayalı performans değerlendirme sistemi bir takım nesnellik ve tutarlılık sorunlarını beraberinde getirmektedir. Araştırmaya katılan öğretmenler, özellikle öğrencilerin ve velilerin performans değerlendirmede veri kaynağı olarak kullanılmasını olumsuz karşılamaktadırlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan çoklu veri kaynağına dayalı performans değerlendirme taslağında öğretmenlerin bir bütün olarak değerlendirildiği ve öğretmen performans alanlarının belirlenmediği anlaşılmaktadır.  Öğretmenlerin performanslarının birden fazla paydaşın verilerine dayalı olarak değerlendirilmesi uygulamasının işlerlik kazanması halinde bunun, öğretmen ve değerlendiriciler arasındaki kişisel ilişkiler yerine öğretmenin akademik ve mesleki bilgisini ölçen performans alanlarına yönelik olması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Teachers' Opinions About Multiple Data Source Performance Assessment System
2020
Yazar:  
Özet:

The idea that education and teaching is basically a complex business and therefore that the teacher’s performance cannot be determined on the basis of a single source of data has brought up an alternative of assessment on the basis of a multiple source of data that includes the stakeholders of education. This study examined the opinions of teachers on the performance assessment system that is desired to be implemented on the basis of the source’s data on multiple data sources. The study used the situation study design from the quality research patterns and data collected with the interview technique from 10 teachers. In the analysis of the data, codes and themes are created. According to the findings of the study, a multi-data-based performance assessment system brings together a set of objectivity and consistency issues. Teachers who participate in the research are negative to the use of students and guardians as a source of data in performance assessment. In the performance assessment draft based on the multi-data source prepared by the Ministry of Education, it is clear that the teachers are assessed as a whole and the teachers’ performance areas are not determined. If the practice of evaluating the performance of teachers on the basis of the data of more than one stakeholder is achieved, it is recommended that it is aimed at the fields of performance that measure the academic and professional knowledge of the teacher instead of the personal relations between the teacher and the evaluator.

Anahtar Kelimeler:

In Teachers’ Own Words: Multiple Measures Of Teacher Performance Evaluation
2020
Yazar:  
Özet:

Teaching is a complex phenomenon and a single measurement may not provide correct results on teacher performance evaluation. The purpose of this qualitative case study is to identify the views of teachers on multiple measures of teacher performance. Data were collected through semi-structured interview forms developed by the researchers from 10 participant teachers. Findings of the study show that the multiple measures of teacher performance evaluation system were argued to create objectivity and consistency problems. Besides, including student and parent evaluation to multiple measures of teacher performance has brought some concerns for teachers. Although the new system offers a contemporary teacher performance evaluation through multiple measures, teachers are evaluated without considering performance fields. An evaluation not based on the specific teacher performance fields, cannot help identifying strong and weak sides of teachers. The current study suggests that multiple measures of teacher performance should address specific teacher performance fields.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Filoloji; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 581
Atıf : 3.990
2023 Impact/Etki : 0.358
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi