Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 44
 İndirme 10
Anita Desai Romanlarında Küresel Sömürgeci Kültürün Bir Yansıması Olarak Yabancılaşma
2019
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yabancılaşma, yüzyıllardır felsefe, psikoloji, sosyoloji ve edebiyat alanında önemini koruyan bir kavramdır. Bu çalışmada, yabancılaşma kavramı, yine kendi aralarında yakın ilişki içinde olan kitle, kültür, bunalım kavramları ile ilişkisi açıklanarak irdelenmekte ve yabancılaşma kavramının söz konusu kavramlarla ilişkisi çözümlenerek yabancılaşmanın ortaya çıkma koşulları değerlendirilmektedir. Birey yeni kent hayatıyla beraber kendisini çok daha karmaşık bir yapı içerisinde bulmuştur. Birey bu yeni ve yabancı durum içerisinde kendisinde farklılık yaratma çabası içerisine girmiştir. Bireyin bu farklılaşma çabasının altında şüphesiz bireyin kendini arama çabaları yatmaktadır, çünkü birey artık kendisine ve topluma yabancıdır. Yabancılaşma çağdaş psikolojide ve sosyolojide kişinin kendisine, içinde yaşadığı topluma, doğaya ve başka insanlara karşı duyduğu yabancılık hissi olarak tanımlanmaktadır. Bu çalışmada; sömürgecilik ve yabancılaşma konularına odaklanan Baumgartner’s Bombay, Journey to Ithaca ve The Zigzag Way adlı İngiliz romanları postkolonyal söylem ve yakın okuma yöntemiyle kritik edilerek yabancılaşma konusu kültürel, bireysel ve psikolojik boyutlarıyla incelenmektedir. Seçilen romanlarda, göçün yol açtığı kimlik çatışması, Doğu-Batı karşıtlığı, yabancılaşma ve ötekileştirme sorunlarının ön plana çıktığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Extraterrestrialism as a reflection of the global colonial culture in the Anita Desai novels
2019
Yazar:  
Özet:

Exoticism is a concept that has been preserving its importance in the fields of philosophy, psychology, sociology and literature for centuries. In this study, the concept of alienation is re-explained by explaining the relationship with the concepts of mass, culture, depression that are in close relationship with each other, and the relationship of the concept of alienation with the respective concepts is evaluated by assessing the conditions of the emergence of alienation. The individual, along with his new city life, has found himself in a much more complex structure. The individual has entered into this new and foreign situation in an effort to create a difference in himself. Under this individual’s attempt to differentiate, the individual’s attempts to seek himself are undoubtedly, because the individual is now alien to himself and to society. Exoticism is defined in contemporary psychology and sociology as a sense of alienation that a person feels against himself, society, nature and other people in which he lives. In this study, Baumgartner’s novel Bombay, Journey to Ithaca and The Zigzag Way, which focuses on colonialism and foreignization, are criticized by post-colonial speech and close reading methods, and the foreignization subject is studied by cultural, individual and psychological dimensions. In the selected novels, the identity conflict caused by migration, the Eastern-West opposition, the problems of foreignization and authoritization were found at the forefront.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 224
Atıf : 317
2023 Impact/Etki : 0.036
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi