Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 6
AKSANLI SİNEMADA SELF ORYANTALİST TUTUM: HÜSEYİN TABAK SİNEMASI
2022
Dergi:  
İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’den yurtdışına dış göç hareketinin en yoğun yaşandığı ülke Almanya’dır. Almanya’ya göç eden birinci kuşak göçmenler ilerleyen yıllarda aile birleşmesi hakkından faydalanarak ailelerini yanlarına almış ve yeni bir sosyal yapının temelini atmıştır. İkinci kuşak göçmen olarak adlandırılan ilk kuşak göç edenlerin çocukları Almanya ve Türkiye kültürleri arasında yetişmiştir. İki kültürden beslenerek yeni bir kimlik yapısı ortaya çıkarmışlardır. İkinci kuşak göçmen bireyler iki kültür arasında kalmanın yarattığı avantajları, dezavantajları vb. farklı durumları ifade edebilmek için sanatı bir araç olarak kullanmıştır. Özellikle sinema kendilerini ifade edebilmek için Türkiye kökenli ikinci kuşak birçok bireylerin tercih ettiği bir alan olmuştur. Naficy’nin aksanlı sinema kavramı içerisinde dâhil edebileceğimiz bu yönetmenlerin çekmiş olduğu filmler Almanya ve Türkiye’den izler taşımaktadır. Batı’da yani Almanya’da üretim yapan Türkiye kökenli yönetmenlerin çektiği filmlerde self oryantalist temsil ile Türkiye üzerine belirli etiketlendirmekler yapmaktadırlar. Bu çalışmada Almanya’da üretim yapan Türkiye kökenli ikinci kuşak yönetmen olan Hüseyin Tabak’ın filmlerinde self oryantalist temsil incelenmiştir. Yönetmen, Naficy’nın aksanlı sinema bileşenleri tablosunda belirtti özellikleri taşıyan uzun metrajlı filmlerinde Batı bakış açısı ile Doğu temsilini filmlerinde kullandığı ve bu şekilde self oryantalizm yaptığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 329
Atıf : 1.082
2023 Impact/Etki : 0.149
İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi