Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
Türkiye’den Yurt Dışına Göçün Türk Sinemasına Yansıması: Almanya Örneği
2022
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

İkinci Dünya Savaşı sonrasında, Avrupalı ülkelerden, sanayisini geliştirmekte olan ve iş gücü açığını ortadan kaldırmak isteyen Almanya, üretim hızını artırmak için göç yoluyla işçi temin etmeyi amaçlamıştır. Bu sebeple Türkiye’den 1961’de, ilk Türk işçi göçünü almıştır. 1974 yılında aile birleşmesi yasasıyla Türk işçilerin Almanya’da devamlı kalmaları mümkün hale gelmiş, zamanla Türkiye’deki ailelerini de yanlarına almaya başlamışlardır. Bu göçler birçok sorunu da beraberinde getirmiştir. Almanya’daki göçmenlerin yaşadıkları bu zorluklar edebiyata, türkülere ve sinemaya yansımıştır. Bu çalışmada Almanya’daki Türkiyeli göçmenlerin yaşadığı koşulları konu edinen filmler, göç, kimlik, aidiyet, diaspora, insani güvensizlik, çatışma, asimilasyon kavramları çevresinde incelenmiştir. Bu çalışmada nitel araştırma yöntemi ve içerik analizi tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın kapsamı ve amacı, Almanya’ya çok sayıda göç etmiş Türkiyeli göçmenlerin orada yaşadıkları hayatın Türk sinemasına nasıl yansıdığını araştırmaktır. Bu filmler çerçevesinde yapılan analizler gösteriyor ki,  Türkiye’deki kişiler için sadece anlatılardan oluşan ve hayal dünyasında tamamlanan Almanya yaşamı, aslında her anlamda göçmenlerin çok büyük sorunlar yaşadığı bir dünyadır ve göç eden bireyler de büyük hayallerle gittikleri Almanya’da beklemedikleri bir kaosa mecbur kalmışlardır.

Anahtar Kelimeler:

Reflections of immigration from Turkey abroad to Turkish cinema: German example
2022
Yazar:  
Özet:

After World War II, from European countries, Germany, which is developing its industry and seeking to eradicate the labour gap, aimed at providing workers through migration to increase production speed. In 1961, the first Turkish workers migrated from Turkey. In 1974, the family unification law made it possible for Turkish workers to stay permanently in Germany, and with time they began to take their families in Turkey with them. These migrations have brought many problems with them. These challenges the immigrants in Germany have reflected in literature, turks and cinema. In this study, films on the conditions in which Turkish migrants live in Germany have been studied around the concepts of immigration, identity, affiliation, diaspora, human uncertainty, conflict, assimilation. In this study, the quality research method and content analysis technique were used. The scope and purpose of the study is to explore how many Turkish immigrants who have migrated to Germany reflect the life they live there in the Turkish cinema. Analysis in the framework of these films shows that for people in Turkey, the life of Germany, which is only made up of stories and completed in the fantasy world, is in fact a world where migrants in all respects have great problems and the migrants have also been forced to a chaos they did not expect in Germany with great dreams.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.613
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)