Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 144
 İndirme 29
MARKA YARATMA VE YÖNETME SÜRECİ BAĞLAMINDA GRAFİK TASARIM EĞİTİMİ
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Grafik Tasarım, illustratif ve fotoğrafik öğelerin, sembollerin ve yazının bir arada kullanılıp organize edildiği bir görsel iletişim alanıdır. Globalleşen sosyal ve ticari hayatta, bilgi akışının hızlandığı, medya ortamlarının hızlı dönüşüp yeniden yapılandığı, görsel uyaranların belirleyici hale geldiği bir rekabet ortamında, her ölçekte marka kimliği oluşturmak zorunlu hale gelmiştir. Ülkelerden, şehirlere, her türlü ticari, sosyal, politik kurumdan, bireye kadar her ölçekte özgünleşmek, fark edilir ve tercih edilir olmak için kimlik oluşturmak, bunu yaparken de görsel algının ve görsel iletişimin araç ve süreçlerini devreye sokmak önem kazanmıştır. Bu bağlamda Marka olgusunun grafik tasarım alanıyla olan içsel bağı, görsel iletişimin marka kimliği oluşturması, reklam, tanıtım ve marka iletişimi boyutunda anlam kazanmaktadır. Bir markanın görsel semboller yardımıyla kimliğini ortaya koyması, kurumsal evraklarının, tüm medya ortamlarındaki reklam ve tanıtım çalışmalarının tasarlanması ve uygulanması, Grafik tasarım eğitiminin de ana uygulama alanlarını oluşturur. Bu çalışma, Grafik Tasarımı eğitiminin “marka” kavramına olan katkısını, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Grafik Tasarım programı örneği üzerinden ortaya koymayı ve 2 yıllık eğitim süreci içinde yer alan dersler, konular, uygulama ve projeler bağlamında tartışmayı hedeflemektedir.

Anahtar Kelimeler:

graphic design training in context of brand creation and management process
2018
Yazar:  
Özet:

graphic design is a visual communication area where illustratif and photographic elements are used in combination of symbols and fonts and is organized in globalized social and commercial life, the media environments where information flow is accelerated quickly and the visual stimulators that are reconstructed in a competition environment have been forced to create brand id in all sizes of commercial social political institutions to be unique in every scale and to create identity in order to be preferred, visual perception and visual communication's vehicle and processes are important in this context, creating a visual communication and creating a visual communication in the concept of the visual communication in the context of the concept of the graphic projects in the context of the implementation of the concept of the concept of the media, and the implementation of the concept of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the research in the research of the concept of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the research of the research of the research of the research of the research of the research of the research of the concept of the concept of the concept of the concept of the research of the research of the project, and the research of the research of the research of the research of the concept of the concept of the corporate

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.612
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)