Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 151
 İndirme 44
Siber Uzayda Uluslararası Hukuk Mümkün Mü?
2019
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Siber uzay, çağımızın aktörlerinin en aktif rol aldığı alanlardan birisi olmuştur. Bu alanda insanlığa dair faydaların yanı sıra bir o kadar da zarar verici olaylar ve durumlar olduğu da görülmektedir. Çeşitli siber saldırılar, siber tehditler, casusluk olayları ve siber üzerinden yapılan savaşlar birçok hasara neden olan siber tehlikelerdir. Bu nedenle siber uzay artık aktörler için güvenliklerinin sarsılacağı ve tehlikeye gireceği bir alan konumundadır. Aktörler arasında özellikle büyük önem taşıyan devletler, siber güvenliklerini sağlamak uğruna birçok faaliyet ve savunma yollarına başvurmuştur. Ulusal düzeyde siber savunma ve güvenlik için hukuki yollar aramışlardır. Ancak siber gibi sınırları olmayan, fiziki dünyadan bağımsız, anarşik yapılı bir olan bu alanda yalnızca bir devlet olarak ulusal çapta yapılan savunmalar ülke açısından yetersiz kalmıştır. Bu alanda da devletler işbirliğine ve siber alanın belli kurallar çerçevesinde yönetilmesine ihtiyaç duymuştur. Peki, böylesine geniş bir yelpazede bulunan siber uzayda, uluslararası siber hukuku sağlamak mümkün müdür? Hangi devlete göre, kim tarafından bu kurallar belirlenecektir? Kurallar karşısında uymayanlara karşı nasıl bir yaptırım uygulanacaktır? Biz de bu çalışmamızda, bu sorulara yanıt arayacağız.

Anahtar Kelimeler:

Is international law possible in the cyber space?
2019
Yazar:  
Özet:

Cyber space has become one of the areas where the actors of our time have played the most active role. In this area, the benefits to mankind are also seen as many harmful events and circumstances. A variety of cyber attacks, cyber threats, spy events and cyber-based wars are cyber threats that cause many damage. Therefore, the cyber space is now in a position where their security for players will be stumbled and in danger. Particularly important among the actors, the states have applied many activities and defence ways to ensure their cybersecurity. They have sought legal ways for cyber defence and security at national level. But in this area, which has no boundaries like the cyber, independent of the physical world, anarchist-built, the defences made nationally only as a state have remained insufficient from the country’s point of view. In this area, the governments need cooperation and the governance of the cyber-space in the framework of certain rules. So, is it possible to provide international cyber law in such a wide range of cyberspace? Which State, by whom will these rules be determined? What are the rules for those who do not comply with the rules? In this work, we will also seek answers to these questions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.686
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)