Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 87
 İndirme 26
ÖZEL EĞİTİM OKULLARINDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN İLETİŞİM BECERİLERİNİN İNCELENMESİ
2019
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bireyler, sosyal yaşam içerisinde varlıklarını sürdürebilmek için iletişime birçok boyutta ihtiyaç duymaktadır. Birey, kendini ifade etmek, etkili konuşmak ve dinlemek, bir şeyler öğrenmek ya da öğretmek, öğrendiklerini yorumlayabilmek için etkili iletişim becerilerine ihtiyaç duymaktadır. Özellikle özel gereksinimleri olan öğrenciler ve aileleri ile yakın etkileşimde bulunan özel eğitim öğretmenlerinin iletişim becerileri daha fazla önem arz etmektedir. Bu nedenle bu araştırmada özel eğitim okullarında görev yapan öğretmenlerin iletişim becerilerinin incelenmesi amaçlanmaktadır. Araştırma verilerini toplamak için tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın katılımcılarını 2018-2019 eğitim öğretim yılında Sakarya ilinde bulunan özel eğitim okullarında görev yapan öğretmenler oluşturmaktadır. Araştırmada Korkut- Owen ve Demirbaş- Çelik (2017) tarafından geliştirilen “İletişim Becerileri Ölçeği – Yetişkin Formu” kullanılmıştır. Özel eğitim okullarında görev yapan öğretmenlerin cinsiyetlerine, mezuniyet alanlarına, çalışmakta oldukları engel grubuna, kıdemlerine, çalıştıkları kurum türüne ve iletişim ile ilgili herhangi bir ders veya eğitim alma durumlarına göre iletişim becerileri arasında farklılık olup olmadığı da incelenmektedir. Araştırma sonucunda özel eğitim okullarında görev yapan öğretmenlerin genel olarak iletişim becerilerinin yüksek olduğu, kadın öğretmenlerin etkin dinleme ve sözel olmayan iletişim becerilerinin erkek öğretmenlerden yüksek olduğu, özel eğitim öğretmenlerinin hem genel iletişim hem de temel beceriler ve kendini ifade etme konusunda okul öncesi öğretmenlerine göre daha başarılı olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca öğretmenlerin çalıştıkları engel grubunun ve kıdemlerinin iletişim becerileri üzerinde önemli bir etkiye sahip olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Examination of teachers who work in special education schools
2019
Yazar:  
Özet:

Individuals need communication in many dimensions in order to maintain their existence in social life. The individual needs effective communication skills to express himself, to speak and listen effectively, to learn or teach something, to interpret what he learned. The communication skills of special educational teachers who are in close interaction with students and their families with special needs are more important. That is why this study aims to study the communication skills of teachers working in private educational schools. The scanning model was used to collect research data. The participants in the study are teachers who work in private educational schools located in Sakarya in the 2018-2019 educational year. The study used the "Communication Skills Scale - Adult Form" developed by Korkut-Owen and Iron-Steel (2017). It is also examined whether there are differences between teachers who work in private educational schools according to the gender, the fields of graduation, the obstacle group in which they work, the age of age, the type of institution in which they work, and any lesson or educational situation related to communication. The research found that teachers in private educational schools generally have high communication skills, that women teachers have higher efficient listening and non-verbal communication skills than men teachers, that private educational teachers are more successful than their pre-school teachers in both general communication and basic skills and self-expression. It has also been concluded that the teachers work with the obstacle group and their elderly have no significant influence on their communication skills.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.144
2023 Impact/Etki : 0.187
Turkish Studies Educational Sciences