Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 54
 İndirme 19
1930 BELEDİYE SEÇİMLERİ’NDE KARİKATÜRLERDE KADIN
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Politik karikatür geleneği Türkiye tarihinde, Tanzimat’tan bu yana süregelen çalkantılı dönüşümleri yansıtan diğer yazılı ve sözlü anlatılar kadar zengin malzeme sunar. Türkiye’de güçlü bir karikatür ve mizah yazını geleneği olması, karikatürlerin Osmanlı-Türk modernleşme tarihi araştırmalarında önemli bir kaynak olmasını beraberinde getirmiştir. Bu anlamda karikatürler, kadınlara yönelik olumlu-olumsuz tutumların incelenmesinde önem taşır. Karikatürlerde ortaya konulan alaycı ve eleştirel yaklaşım kadın hakları ile ilgili önemli kararların alındığı bir dönemde toplumsal tepkinin seçili bir örneğini oluşturmakta ve Cumhuriyet’in kimlik inşasına yönelen tepkileri günlük hayatın pratikleri ile dile getirmektedir. Bu amaçla makale, Türkiye basınında yer alan karikatürleri, kadınlara 1930 Belediye seçimlerine katılma hakkı verilmesiyle birlikte kadının politik alanda değişen konumuna karşı ortaya çıkan tutumu sergileyen araçlardan biri oldukları iddiasıyla ele alacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Women In Cartoon In 1930 Municipal Elections
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The political cartoon tradition has offered rich materials about turbulent transformations of Turkish modernization history since Tanzimat as the other oral or written sources. Humor tradition in Turkey had made cartoons one of the important sources of research in Ottoman-Turkish modernization studies. In this sense, the cartoons revealed the positive or negative attitude towards women who were the observable visual symbols of the modernization period. The cynical and critical approach to the women in political cartoons point out the social reaction to the administrative decisions about woman rights in the era. And also they express the reaction to the identity construction of the republic within the practices of daily life. Hence, in this paper, the political cartoon will be handled by the means of the attitude towards the changing statute of woman that emerged with the given female suffrage in the 1930 municipal elections in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.756
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal