Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 176
 İndirme 30
NASREDDİN HOCA FIKRALARI İLE ORTAÖĞRETİMDE PSİKOLOJİ ÖĞRETİMİ
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, ortaöğretim psikoloji dersinde yardımcı bir öğretim aracı olarak Nasreddin Hoca fıkralarının kullanılabilme potansiyelini göstermektir. Bu çerçevede Türk kültürünün önemli güldürü unsurlarından birisi olarak görülen ve aynı zamanda düşündürücü niteliklere de sahip olan Nasreddin Hoca fıkralarının mesajları, psikoloji dersi öğretim programının kazanımları, açıklamaları ve etkinlik örnekleri bağlamında analiz edilerek, fıkraların psikoloji dersi açısından eğitim-öğretim işlevi gösterilmeye çalışılmıştır. Doküman inceleme yönteminin kullanıldığı çalışmada, farklı kaynaklarda yer alan yaklaşık 400 fıkra incelenmiştir. Bu fıkralardan 22 tanesinin psikoloji dersinde kullanılabilmek için uygun olduğu saptanmıştır. 22 fıkranın 7 tanesi Kohlberg'in ahlakî gelişim kuramı, 2 tanesi Piaget'nin bilişsel gelişim kuramı, 1 tanesi önyargı kavramı, 1 tanesi çatışma türleri, 9 tanesi savunma mekanizmaları ve 2 tanesi empati kavramı ile ilişkili bulunmuştur. Söz konusu bu fıkraların psikoloji dersinde bir öğretim aracı olarak kullanılabileceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Teaching Psychology With Nasreddin Hodja Anecdotes In Secondary Education
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

This study aims to demonstrate the potential usability of Nasreddin Hodja anecdotes as a supportive teaching tool in psychology classes in secondary education. Within this framework, the messages of the Nasreddin Hodja anecdotes, which are considered as one of the important elements of humor in the Turkish culture and also have thought-provoking characteristics, were analyzed in the context of the attainments, explanations and exemplary activities of the psychology course curriculum, and it was attempted to demonstrate the educational functions of these anecdotes in terms of psychology classes. Document review method was employed in the study, which included the review of approximately 400 anecdotes from different resources. It was determined that 22 of these anecdotes were suitable for use in psychology classes. Of these 22 anecdotes, 7 were found to be related to Kohlberg’s theory of moral development, 2 with Piaget’s theory of cognitive development, 1 with the concept of prejudice, 9 with defense mechanisms, and 2 with the concept of empathy. It was concluded that the mentioned anecdotes could be used as a teaching tool in psychology classes

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.755
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal