Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 79
 İndirme 26
ERGENLERDE RİSKLİ DAVRANIŞLARIN SOSYAL AÇIDAN İRDELENMESİ
2017
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Yetişkinliğe geçiş olarak görülen ergenlik, kendine özgü özellikler barındıran gelişimsel bir dönemdir. Bu dönemde önemli biyopsikososyal değişimler yaşanmaktadır. Değişimlere uyum sağlamakta zorlanan ergenler, duygu ve davranışlarında birtakım problemler yaşayabilmektedir. Diğer gelişim dönemlerine göre değişimin daha hızlı yaşanması, riskli davranışların yoğun olarak ergenlik döneminde görülmesine neden olmaktadır. Riskli davranışlar ise gençlerin sağlığını, iyilik hallerini ve yaşamlarını etkileyen ve olumsuz sonuçları olabilecek davranışlardır. Riskli davranışların incelenmesi, ergenleri anlayabilme açısından önemli bir katkı yapacağı düşünülmektedir. Araştırmanın amacı, liselerde öğrenim gören öğrencilerin yani ergenlerin, riskli davranışlar açısından değerlendirilmesidir. Araştırma, Muğla'daki 10 ve 11. sınıf öğrenilerinin 4254'ünü kapsamaktadır. Araştırmada sistematik örneklem kullanılmıştır. Etik kurul izni alınmıştır. Çalışmada Demografik Bilgi Formu ve Riskli Davranışlar Ölçeği (RDÖ) kullanılmıştır. Riskli davranışlar ölçeğinin alt ölçekleri olan; antisosyal davranışlar, sigara kullanımı, alkol kullanımı, intihar eğilimi, beslenme alışkanlıkları, okul terki ve madde kullanım riskleri çerçevesinde değerlendirme yapılmıştır. Demografik verilerden cinsiyet, yaş, ebeveyn eğitimi ve akademik başarı ile RDÖ'nün alt ölçekleri arasında anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir. Genel olarak erkek, yaşça büyük, akademik olarak başarısız, öğrenciler ile ailesi daha yüksek gelire sahip öğrenciler arasında, antisosyal davranışlar, sigara kullanımı, alkol kullanımı, beslenme alışkanlıkları ve madde kullanım riskleri bulunmaktadır. Bununla birlikte intihar eğilimi kadınlarda, okul terki riski ise alt gelir grubunda olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

socially irration of risky behavior in adolescents
2017
Yazar:  
Özet:

puberty-specific features that are seen as transition to adulthood is a developmental period, significant biopsychosocial changes in this period, forced adolescents to adapt to life-threatening changes in emotions and behaviors, a number of problems can live in other development periods, the faster life of change is determined by the risk of the risk of risk of the male behavior, which affects the health of young people and their lives, and the behaviors that may have negative consequences are considered a significant contribution in terms of understanding of adolescents in terms of research, which are subject to the use of academic backgrounds in terms of secondary education, and secondary education of secondary education of secondary education in secondary education, and secondary education in the use of secondary education of secondary education of secondary education of secondary education of secondary education in women, and secondary education of secondary education of secondary education, and secondary education of secondary education, and secondary education of secondary education of secondary education of secondary education of secondary education of secondary education of secondary education of secondary education of secondary education of secondary education, and secondary education of secondary education, and secondary education of secondary education, and secondary education of secondary education of secondary education of secondary education of secondary education of secondary education, and secondary education of

Anahtar Kelimeler:

Investigations Of The Social Aspects Of Risky Behaviors In Adolescents
2017
Yazar:  
Özet:

Adolescence, seen as a transition to adulthood, is a developmental period that has its own unique characteristics. There are significant biopsychosocial changes during this period. Adolescents who have difficulty adapting to changes can experience problems in their emotions and behavior. The fact that the change is faster than the other developmental periods causes the risky behaviors to be seen intensely during adolescence period. Risky behaviors are behaviors that can affect young people's health, well-being and their lives and have negative consequences. Investigation of risky behaviors is thought to make an important contribution in terms of understanding adolescents. The aim of the research is to evaluate high school students, that is, adolescents, in terms of risky behaviors. The survey covers 4254 of 10th and 11th grade students in Muğla. Systematic sampling was used in the study. Ethics committee has been granted. Demographic Information Form and Risky Behavior Scale (RDS) were used in the study. Assessment was made on the subscales of risk behaviors scale, antisocial behaviors, smoking, alcohol use, suicide tendency, eating habits, school dropout and drug use risks. There was a significant relationship between demographic variables and gender, age, parental education and academic achievement and subscales of RDS. In general, academic failures, male, older students with higher income families with their children's antisocial behaviors, smoking, alcohol use, eating habits and drug use there are risks. However, suicide tendency was found in women, and the risk of school dropout was determined in lower income group.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.393
2023 Impact/Etki : 0.042
The Journal of Academic Social Science Studies