Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 168
 İndirme 27
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN HAK VE SORUMLULUK KAVRAMLARINA YÖNELİK ALGILARININ METAFORLAR YOLUYLA İNCELENMESİ
2017
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, ortaokul 7.sınıf ve 8.sınıf öğrencilerinin hak ve sorumluluk kavramlarına ilişkin sahip oldukları zihinsel imgeleri metaforlar aracılığıyla ortaya çıkarmaktır. 2016-2017 eğitim öğretim yılı güz döneminde Diyarbakır il merkezindeki iki okulda gerçekleştirilen bu araştırmaya 7.sınıftan 49’u erkek 87’i bayan; 8.sınıftan ise 50’i erkek 78’i bayan olmak üzere toplam 264 kişi katılmıştır. Bu araştırma, bireylerin belli bir olguya ilişkin algılarının ortaya çıkarılması ve yorumlanmasını amaçlayan olgubilim deseninde nitel bir çalışmadır. Araştırmada veri elde etmek için yapılandırılmış anket formu kullanılmıştır. Elde edilen verilen çözümlenmesinde içerik analizi tekniği kullanılmıştır. Öğrenciler hak kavramına yönelik 49 adet metafor üretmişlerdir. Frekans değerlerine baktığımız zaman en sık tekrar edilmiş olan beş metaforun; ‘’özgürlük’’ (f:64), ‘’yaşamak’’ (f:49), ‘’eğitim’’ (f:31), ‘’sağlık’’ (f:9), ve ‘’adalet’’(f:8) olduğu görülmektedir. Hak kavramına yönelik geliştirilen metaforlar ortak özelliklerine göre dokuz farklı kavramsal kategoriye ayrılmıştır. Bu kategoriler, fizyolojik ihtiyaç, duygusal-manevi ihtiyaçlar, değişkenlik, sınırlılık, sonsuzluk, eşitlik, adalet, insan hakları ve diğer kategorilerdir. Öğrenciler sorumluluk kavramına yönelik 76 adet metafor üretmişlerdir. Frekans değerlerine baktığımızda en sık tekrar edilmiş olan beş metaforun; ‘’anne’’ (f:21), ‘’baba’’ (f:14), ‘’görev’’ (f:13), ‘’ödev’’ (f:11) ve ‘’temizlik’’ (f:11) olduğu görülmektedir. Sorumluluk kavramına yönelik geliştirilen metaforlar ortak özelliklerine göre altı farklı kavramsal kategoriye ayrılmıştır. Bu kategoriler, yararlılık, rol model, yol gösterici, eylemler, zorunluluk ve diğer kategorilerdir.

Anahtar Kelimeler:

investigation of perceptions for the right and responsibility concepts of secondary school students
2017
Yazar:  
Özet:

the aim of this research is to reveal the mental images of secondary school 7uf and 8uf students with the right and responsibilities concepts through metaphore 20162017 education was divided into these researches in two schools in the center of diaarbakır during the year of education 20162017, according to the concepts of the female 87, 50 of the male 78 “11 of the total 264 people participated in this research was used in the structure of the perceptions of individuals to a certain phenomenon and the interpretation of the logic of the metaphobia was used to produce five different categories of the values of the human being structured in the criteria of the orphans, which were used in the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the orphans of the five categories of

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Middle School Students’ Perceptions Of The Concepts Of Right and Responsibility Through Metaphors
2017
Yazar:  
Özet:

This study aims to reveal middle school seventh and eighth grade students’ mental images concerning the concepts of right and responsibility through metaphors. Two schools offering education in the provincial center of Diyarbakır (Turkey) in the fall semester of the 2016-2017 academic period have been included in the study group. 264 people have participated in the research (49 males and 87 females from the seventh grade; 50 males and 78 females from the eighth grade). This is a qualitative study employing the phenomenological design, which aims to reveal and interpret i

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.393
2023 Impact/Etki : 0.042
The Journal of Academic Social Science Studies