Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 126
 İndirme 35
NATHANIEL HAWTHORNE’UN KIZIL DAMGA İSİMLİ ROMANININ FREUD’UN PSİKANALİTİK TEORİSİ AÇISINDAN İNCELENMESİ
2015
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Modern psikiyatrinin kurucu olarak bilinen Sigmund Freud psikanaliz teorisi ile okuyuculara ve eleştirmenlere edebi karakterleri inceleme ve analiz etme imkânı sunmaktadır. Freud, kişinin alt benliği, benliği ve üst benliği arasında meydana gelen tutarsızlık sonucu zihninde çeşitli anlaşmazlıklar ve uyuşmazlıklar yaşayabileceği teorisini öne sürmüştür. Bireyin sağlıklı bir kişilik meydana getirebilmesi için zihninin bu üç bölgesi arasında dengeyi sağlaması gerekmektedir. Bu üç benlik arasında meydana gelen tutarsızlık bireyin istek ve arzularını bastırması ile sonuçlanabilir. Bu zihnin üç kısmından herhangi birisi diğerinden daha üstün olduğu zaman ya da diğerinden daha baskı, birey isteklerini ve geçmişe dair hatırlamak istemediği anılarını dile getirmek yerine bastırma yoluna başvurur. Kızıl Damga isimli roman psikanalitik incelemesi okuyucuya temel karakterlerin ruhsal ve psikolojik durumları ile ilgili detaylı bilgi sağlamaktadır. Romanda yer alan temel karakterler ve bu karakterlerin hareketleri Freud’un alt benlik, benlik ve üst benlik terimleri ile ilişkilendirilerek açıklanmaya çalışılmaktadır. Alt benlik, benlik ve üst benliğin karakterlerin kişilikleri üzerindeki etkileri analiz süresinde karakterlerin çocukluklar dönemlerinde bastırmış oldukları duygularına ve geçmiş anılarına göndermeler yapılarak incelenmiştir. Bu çalışmanın temel amacı Hawthorne’un Kızıl Damga isimli romanının Freud’un psikanalitik bakış açısı ile incelemek, karakterlerin yaşamlarının ve kişiliklerinin Freud’un alt benlik, benlik ve üst benlik kavramlarından nasıl etkilendiklerini göstermeye çalışmaktır.

Anahtar Kelimeler:

review of the novel of nathaniel hawthorne's red stamped in terms of frud's psyblealitic theory
2015
Yazar:  
Özet:

known as the founder of modern psychiatric, sigmund frud offers the opportunity to review and analyze readers and critics with the theory of psycanaliz and literary characters to readers and critics. the lower self of the frud person, as a result of the inconsistencies, and the theory of which the upper self-existingness of the child can live, and i need to give balance between this three regions of the mentality, and to remember the underlying conditions of the mentality, and to identify the fundamental aspects of the mentality of the child, and to remember the fundamental aspects of the mentality of the appearance of the appearance of the children, and to the appearance of the appearance of these three subjects, and to the fundamental characters, and to change of the mentality, and to the mentality, and to the fundamental values, and to the fundamental values, and to the fundamental aspects of the appearance of the mentality of the appearance of the appearance of the mentality of the appearance of the appearance of the appearance of the appearance of the appearance of the appearance of the appearance of the parents, and the appearance of the appearance of the appearance of the appearance of the parents, and

Anahtar Kelimeler:

A Freudian Psychoanalytic Analysis Of Nathaniel Hawthorne’s The Scarlet Letter
2015
Yazar:  
Özet:

Sigmund Freud the founder of modern psychiatry provides the opportunity to analyze literary characters through the application his psychoanalytic theory. In psychology, he puts forward the theory that conflict is the outcome of the inconsistency between id, ego and superego. In order to form a healthy personality, one should balance his id, ego and superego. Repression happens as a result of this inconsistency. When one of these three parts of human psyche outweighs to other, one resorts to repress desires or past memories rather than articulating them. A detailed psychoanalytic analysis of The Scarlet Letter provides knowledge about psychological states of the central characters. These characters and their actions are intended to be analyzed in relation to the Freudian concept of id, ego and superego. The effects of id, ego and superego on their personalities are discussed during the analysis of the main characters of the novel by making references to their repressed childhood and past memories. The aim of this paper is to analyze the main characters of Hawthorne’s The Scarlet Letter from a Freudian psychoanalytic position revealing how these characters’ lives and personalities have been affected by their id, ego and superego.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.372
2023 Impact/Etki : 0.042
The Journal of Academic Social Science Studies