Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 570
 İndirme 60
 Sesli Dinleme 2
Türkiye’de Çok Partili Hayata Geçiş Süreci Demokratikleşme Çabalarının Kürt Sorununa Etkisi (1945-1950)
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de çok partili hayata geçiş İkinci Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan iç ve dış koşulların etkisi altında meydana gelmiştir. Demokratik hayat için zorunlu hale gelen bu gelişme hem içerde hem de dışarıda hükümet tarafından yeni politikaların uygulanmasını gündeme getirmiştir. Bu süreç aynı zamanda Türk demokrasi tarihinde demokratikleşme yönünden yeni bir dönemi başlatmıştır. Türkiye’nin çok partili hayata geçiş sürecinde tek parti döneminde gücü büyük oranda zayıflayan ağaların ve şeyhlerin nüfuzları yeniden artmaya başlamıştır. Bu durum aşiretlerin devlet ile işbirliğinin önünü açarak yeniden güçlenmelerine zemin hazırlamıştır. Bu yöndeki popülist politikalar, Kürt sorununa yönelik olarak daha sonraki dönemlerde uygulanacak politikalara da kaynaklık etmiştir. Bu dönemde sadece iktidar partisi CHP’nin politikalarında bir değişim olmamış, yeni kurulmasına rağmen DP’nin de bu konuda önemli söylem ve politikaları olmuştur. Bu çalışmada ile çok partili döneme geçiş sürecinde ve demokratikleşme kapsamında Kürt sorununa yönelik uygulanan politikaları ve bu politikaların etkilerinin incelemesi amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Transition Process Of Multi-party System In Turkey and Democratization Efforts’ Impacts On The Kurdish Problem (1945-1950)
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The transition process of multi-party system in Turkey took place under the influence of domestic and foreign conditions which shaped after Second World War. This development that became compulsory for democratic life revived implementation of new policies both in domestic and foreign policies by government. This process also started a new period in terms of democratization in Turkish Democracy History. In the transition process of multi-party system in Turkey, prestige of landlords and sheiks whose power decreased substantially in one party system restarted to increase. This situation enabled tribes to rally by leading up collaboration with the government. Populist policies in this aspect provided an opportunity to the subsequent policies towards the Kurdish Problem. In this period, only Republican People’s Party did not change its policies but Democratic Party had important discourses and policies despite being newly-established. In this study, it is aimed to analyze applied policies towards the Kurdish Problem within the scope of democratization and the impacts of these policies in the transition process of multi-party system.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.264
2023 Impact/Etki : 0.276
Turkish Studies