Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 73
 İndirme 50
Görsel Sanatlar Eğitiminde Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Tasarımı Dersi Uygulamaları
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Öğretmenlik alanı ile ilgili derslerden birisi olan öğretim teknolojileri ve materyal tasarım dersi; alanla ilgili materyal tasarlayabilme becerisini kazandıran bir derstir. Materyal geniş bir kavram olup birçok ürünü kapsayabilmektedir. Günümüzde çağın da getirdikleriyle birlikte materyal kavramı da teknolojik materyal olarak algılanmaktadır. Şüphesiz somut ürünlerle materyal hazırlamak ve sunmak önemli olsa da çağı da yakalamak bir o kadar önemlidir. Bu noktada da teknoloji kavramı ortaya çıkmaktadır. Teknoloji kullanarak materyal üretmek hitap edilen genç kitleyi de yakalamak açısından son derece önemlidir. Tasarım boyutu da unutulmamalıdır. Görsel Sanatlar alanından seçilen suluboya, origami, grafik gibi konular ele alınmıştır. Görsel Sanatlar öğretmen adaylarına yönelik hem somut materyaller hem de teknoloji kullanılarak hazırlanan materyallerden oluşan üç ürünün oluşturulduğu bir ders gerçekleştirilerek sonuçları değerlendirilmiştir. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Resim-İş öğretmenliği 2.sınıf öğrencilerinden oluşan 32 kişi çalışma grubunu oluşturmaktadır. Nitel araştırma yöntemlerinden eylem araştırması kullanılmıştır. Araştırmada öğrenci görüşlerinin değerlendirildiği görüşme formu araştırmanın verilerini oluşturmaktadır. Araştırmaya ait dört bulgu; ders, kavram haritası, sunu ve video çalışmalarına ait öğrenci görüşleri, içerik analizi yöntemi ile kod ve temalar oluşturulmuştur. Temalar; teknikler, öğretmenlik, kendisi ve görsellik şeklinde gruplandırılmıştır. Araştırma bulgularına göre; öğrencilerin teknik açısından en fazla deneyim elde ettiği görülmektedir. Daha sonrasında da kendisi ve öğretmenlik ile ilgili deneyimleri olduğu ortaya çıkmaktadır. Görsellik deneyimi ise en azdır. Öz güven ve kendini geliştirme ile ilgili deneyimler elde ettikleri sonucu çıkmaktadır. Bu dersin öğretmenlik ile ilgili farklı sunuş tekniklerinin deneyimlenerek öğrenilmesi açısından önemi vurgulanmalıdır. Sanatla ilgili alanlarda, yani müzik ve resim-iş öğretmenliği alanlarında daha çok araştırmalarla bu ders desteklenmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Instructional Technology and Material Design Course Applications In Visual Arts Education
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Teaching technology and material design course which is one of the courses related to teaching area; Is a profession that gives you the ability to design materials related to the field.The material is a broad concept and can cover many products. Today, the concept of material is perceived as technological material as well as the ones brought to the age. Undoubtedly it is important to prepare and present the material with concrete products, but it is more important to catch the age. At this point, the concept of technology emerges. The young mass appeal to produce materials using technology is also extremely important in terms of catching. The design dimension should not be forgotten. The subjects such as watercolor, origami, graphic selected from visual arts are discussed. For visual arts teacher candidates, a course in which three materials, consisting of both concrete materials and materials prepared by using technology, was constructed and the results were evaluated. Niğde Ömer Halisdemir University, 32 working group consisting of 2nd year students of Art-Teacher Teachers constitute the working group. An action research from qualitative research methods was used. The interview form in which the student opinions are evaluated in the research constitutes the data of the researcher. In the study, a student's presentation and a concept map of 3 students were given as an example. Four findings of the research; Code of concept, concept map, presentation and video studies, student opinions, content analysis method and codes and themes. Themes; Techniques, teaching, self, and visuality. According to research findings; It is seen that students have the most experience in terms of technique. Later on he and his teacher-related experiences are revealed. Visual experience is minimal. Self confidence and self-development are the conclusions of their experience. This lesson should emphasize the importance of teaching different teaching techniques about teaching. This course should be supported in the field of arts, that is to say the more researches in the field of music and arts-teaching.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.337
Turkish Studies