Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 281
 İndirme 35
Almanya’nın Türk İşçileri Kabulünden Günümüze Kadar Olan Süreçte Almanya’da Yaşayan Türklerin Yaşadıkları Kimlik Problemlerinin Değişimi Üzerine Bir Araştırma
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Almanya ile Türkiye arasında ilk misafir işçi anlaşması 1961 yılında imzalanmıştır. İkinci Dünya savaşı sonrasında Almanya, azalan Alman erkek nüfusu ve işgücünü Türkiye’den gelen misafir işçilerle kapatmaya çalışmıştır. Türk işçiler ise bir bavulla yola çıktıklarında, amaçları birkaç yıl Almanya’da çalışıp para kazanıp memleketlerine dönmekti. Almanya’da misafir işçi, Türkiye’de ise “Alamancı” olarak görülen bu insanlar, arafta kalmış, her iki topluma da kendilerini tam anlamıyla ait hissetmemişlerdir. Bu beklenenin aksine uzun yıllar süren “misafir işçilik” döneminin başında Türk insanında kendilerini Alman toplumuna kabul ettirme çabası baş göstermiştir. Bu çabayla birlikte Almanya’daki iş yaşamlarında mutlu ve entegre olmuş olacaklarını düşünen Türklerde zamanla, bu çalışma döneminin uzun sürmesiyle birlikte, yabancı memlekette olduklarını kabullenme başlamış ve Türkiye’ye geri dönme gerçekleşmeyince de, gerçekleri kabullenmeye başlamışlardır. Birinci ve ikinci neslin arafta kalan Türklerinin aksine günümüzde Almanya’da yaşayan Türkler artık benliklerini yitirmeden, Türk olduklarını ve Almanya’da yaşadıklarını kabul etmişlerdir. Göçün başlangıcında aidiyet ve kimlik problemlerini yaşayan Türklerde, günümüzde kimlik ile ilgili büyük bir sorun olmamakla birlikte, Türkiye’ye dönüş ve Almanya’daki yaşam kararları üzerine düşünmektedirler. Bu çalışmada Almanya’da yaşayan Türklerin göçün ilk yıllarından günümüze kadar olan süreçte yaşadıkları kimlik sorunlarının değişimleri incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

A Study About From Past To Present Of Acceptance Germany Turkish Guest Workers The Identity Change Problems Of Turkish Guest Workers
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

First agreement of Turkish guest workers between Turkey and Germany signed in 1961. After Second World War, Germany’s men population was reduced and Germany want increase his manpower with Turkish guest workers. Turkish guest workers, taked the road only with one luggage and their aim was, working a few years in Germany and earning money. These people were in Germany “guest workers”, in Turkey “Alamancı”. They stayed in limbo and felt they not belong to Turkish or to German society. Contrary to expectations, this “guest workers” period take a long time. At the start of this period Turkish people want to expect their acceptance to the German society. With this acceptance, they think, they felt happy in their work life and integrated to German society. With this long taken period Turkish people accepted the foreign life in Germany. In this study, we are trying to explain, the change of identity problems of Turkish guest workers in Germany from past to present.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.429
Turkish Studies