Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 119
 İndirme 33
Said Nursî’ye Göre Kur’ân’ın İ’câz Yönleri
2016
Dergi:  
Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkemizin yetiştirdiği değerlerden biri ve “İ’câzu’l- Kur’ân” konusunda son dönemdekapsamlı te’lifin sahiplerinden olan Bediüzzaman Said Nursî’nin konuyla ilgili görüşleri kendisinden sonra birçok araştırmacıya ilham kaynağı olmuş görünmektedir. Said Nursî’nin telif ettiği Risâle- i Nur Külliyâtı’nın özellikle İşârâtu’l- İ’câz ve Mu’cizât-ı Kur’âniye Risâlesi (Sözler-25. Söz) eserleri başta olmak üzere, muhtelif parçalarında konuyla ilgili kısımlara bakıldığında, onun kendinden önceki geleneği çok iyi bildiği ve bunları özümseyerek kendi özgün yorum ve ifadeleriyle orijinal bir düşünce ortaya koyduğu görülebilir. Bu bağlamda Said Nursî’nin Câhiz, Bâkillânî, Abdulkâhir el- Cürcânî gibi “İ’câzu’l- Kur’ân” sahasında önemli alimlerin görüşlerine vâkıf olduğu fark edilmektedir. Adı geçen alimlerin kitapları halen Türkçeye çevrilmediğinden, bu konuda bilgi edinmek isteyenlerin başvuracakları Türk dilinde yazılmış bir eser olmaları açısından Said Nursî’nin eserleri bir boşluğu doldurmaya hizmet etmeleri açısından da önemli olsa gerektir. Abstract Bediuzzaman Said Nursi, a scholar who is among the most valuable ones produced by our nation and who produced the most comprehensive compilations of work relevant to “Eloquence of Qur’an” - has clearly attracted the inspiration of many researchers and thinkers as a result of his views on this topic. In his work titled “Signs of Miraculousness” and especially in “Miracles of Qur’an” (both being part of the Risale-i Nur collection) - Said Nursi’s great familiarity with previous traditional approaches and his incorporation of them into a unique and original intellectual treatise is clearly evident. It is also known that Said Nursi is familiar with the views of scholars such as Cahiz, Bakillani and Abdulkahir el-Curcani in the area of Qur’anic eloquence. Because the writings of the aforementioned scholars were not fully translated into Turkish, those who are interested in pursuing this topic should delve into the works of Said Nursi and build on his research - as it will be an important form of service.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 204
Atıf : 90
Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi