Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 120
 İndirme 10
 Sesli Dinleme 2
20. Yüzyılda İlerlemeci Bir Filozof: William H. Kilpatrick
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı ilerlemeci eğitim felsefesinin Dewey ile birlikte fakat Türkiye’de Dewey kadar tanınmayan önemli teorisyenlerinden biri olan William H. Kilpatrick’in eğitim felsefesi ve ileri sürdüğü proje yönteminin esaslarını inceleyerek günümüze olan yansımalarını çözümlemektir. 19. yy.ın sonlarına doğru gelişmeye başlayan ilerlemeci eğitim felsefesi özellikle 20. yy.ın başlarından itibaren ABD başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde etkisini hissettirmiştir. Geleneksel eğitimin temel argümanlarına karşı geliştirdiği tezlerle pedagoji dünyasında önemli bir yer edinen ilerlemeci eğitim felsefesi özellikle reformist eğitim düşüncelerini de derinden etkilemiştir. İlerlemeci eğitim felsefesi, ABD’de 1957’ye kadar olan süreç içerisinde oldukça güçlü olduğu dönemler olmasına karşın bu etkisi soğuk savaş nedeni ile 1957’den sonra azalmıştır. Özellikle Sovyetler Birliği tarafından uzaya fırlatılan Sputnik uydusu ilerlemeci eğitimin etkisinin azalmasında önemli rol oynamıştır. Bununla beraber özellikle 1968 olaylarını takip eden yıllarda yeniden ilerlemeci tezler dile getirilmeye başlanmış ve farklı pedagojik söylemlere teorik bir temel olmuştur. Özellikle Finlandiya’nın 2020 eğitim vizyonu kapsamında okul programlarını proje yöntemine göre yeniden tasarladığı çalışmalar ilerlemeci felsefenin ve William H. Kilpatrick’in düşüncelerini yeniden pedagoji dünyasına tanıtmıştır. Tarihsel metodolojinin kullanıldığı bu çalışmada ilk olarak William H. Kilpatrick’in kısa bir biyografisi verilmiş ve filozofun öne sürdüğü proje yöntemi ile program anlayışı incelenmiştir. Çalışmanın bulgularının eğitim felsefesi ve program teorisi alanına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Progressivist Philosopher In Twentieth Century: William H. Kilpatrick
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to discuss the philosophy of education and the principles of the project method of William H. Kilpatrick, who was one of the most notable representatives of progressive philosophy of education together with Dewey although he was not more familiar than Dewey as his successor in Turkey, as well as analyzing the reflections of these philosophy and principles in our day. Having developed towards the late 19th century, progressive philosophy of education has become influential primarily in the USA as well as in many European countries since the early 20th century. Although this philosophy of education had been dominant in some periods in the USA during the period until 1957,its influence had faded after 1957 due to the Cold War. On the other hand, progressive arguments had been reiterated especially during the years following the 1968 events and provided a theoretical basis for various pedagogical discourses. Especially the activities in which school curricula were redesigned based on the project method within the scope of Finland’s 2020 education vision have introduced the progressive philosophy of education and the ideas of William H. Kilpatrick into the pedagogy world once more. In the first section of this study where the historical methodology has been used, a short biography of William H. Kilpatrick has been provided. In the second section of the study, the Project method and curriculum perspective of William H. Kilpatrick have been analyzed. It is considered that the findings of this study will contribute to education philosophy and the field of curriculum theory.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.305
2023 Impact/Etki : 0.276
Turkish Studies