Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 25
 İndirme 7
Padişahım Çok Yaşa! Hayır, Yaşasın Hürriyet! II. Adbülhamid Devrinde Birbirine Muhalif İki Ses
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

“Padişahım Çok Yaşa” tabiri Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş yıllarından itibaren resmî veya özel merasimlerde en çok duyulan alkışlardan birisi olmuştur. Bu alkış, 19. asrın sonlarına kadar da herhangi bir muhalefetle karşılaşmadan varlığını sürdürmüştür. Ancak ve özellikle Fransız İhtilali’nden sonra artık o alkışa muhalif sesler yükselmeye başlamıştır. Ayrıca bu durum sadece Osmanlı İmparatorluğu için geçerli değildir. Bilhassa Osmanlılar gibi çok uluslu bir yapıya sahip olan ve monarşist sistemle yönetilen devletlerde “Yaşasın Hürriyet” veya “Yaşasın Milletlerin Bağımsızlığı” gibi muhalif sesler daha gür bir biçimde yükselmişlerdir. Monarşist yöneticilerin o sesleri bastırma yönündeki gayretleri pek bir netice vermediği gibi olayların daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüşmesine sebebiyet vermiştir. Bahsedilen bu rekabet veya mücadele ise imparatorlukların yıkılışına veyahut muhalif seslerin rakiplerine üstünlük sağlamasına kadar devam edip gitmiştir. Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nden temin edilen vesikalar ışığında şekillenen bu çalışmada, Osmanlılarda köklü bir geleneğin mahsulü olan “Padişahım Çok Yaşa” lafzı ile Fransız İhtilali’nden sonra yükselmeye başlayan ve II. Abdülhamid devrine gelindiğinde artık bütün milletler için birer bağımsızlık sembolüne dönüşen “Yaşasın” tabiriyle başlayıp imparatorlukların ve monarşist hükümdarların varlığını tehdit eden hürriyet ve meşrutiyet gibi ibarelerle veya bağlı milletlerin isimleriyle devam eden söz veya seslerin son dönem Osmanlı dünyasındaki yankılanmalarına veyahut seslerin birbirini bastırma mücadelesine ilişkin birtakım ilginç bilgiler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

My father is so old! No, live the hole! and II. In Adbülhamid, two opposite voices
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The "My Lord Long Age" has been one of the most heard praises in official or private ceremonies since the establishment of the Ottoman Empire. This praise continued to exist until the end of the 19th century without any opposition. However, and especially after the French Antiquity, the votes against that praise have begun to rise. This also does not apply only to the Ottoman Empire. In the states, which have a multinational structure, such as the Ottomans, and governed by the monarchist system, the opposing voices, such as "Live the Freedom" or "Live the Independence of Nations", have increased sharply. The attempts of the monarchist rulers to suppress those voices have made the events even more inevitable, as they did not make much outcome. This competition or struggle has continued until the collapse of the empires or until the opposing voices have given superiority to their rivals. In this work, formed in the light of the facilities provided by the Prime Minister's Ottoman Archive, the term "My Lord is a Long Age" which is a crown of a rooted tradition in the Ottoman began to rise after the French Antiquity and II. When it comes to the Abdülhamid era, a number of interesting information has been presented about the discourse of the words or voices that continue in the last period of the Ottoman world, or the struggle of the voices to suppress each other, starting with the character of "Live" which becomes a symbol of independence for all nations and threatening the existence of empires and monarchist rulers.

Anahtar Kelimeler:

Live Long My Sultan! No, Live Long Freedom! Two Opponent Voices At The Ii. Adbulhamid Period
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The “Live Long My Sultan” phrase one of the most heard claps in the official or civil ceremonies from the establishment years of the Ottoman Empire. This clap, had maintained its entity until the end of the 19th century without encounter any opposition. But and especially after the French Revolution started to rise dissident voices against that clap anymore. Besides this situation is not effective for only the Ottoman Empire. Particularly in the states managed with the monarchist system and had multinational structure as the Ottomans ascended dissident voices like “Hurray Independent” or “Hurray Independents of Nations” more strongly. Both the efforts of the monarchist administrators to suppress those voices did not more conclusion and the efforts caused the events to turn into the inextricable state. This mentioned rivalry or tussle maintained until the collapsing of the empires or having the supremacy of the dissident voices against their rivals. In this study shaped in the light of documents obtained from Ottoman Archives of Prime Ministry, some information related to the echoes of the words or sounds at the end of the Ottoman period or to the struggle of sounds to suppress one another has been provided. These words or sounds began with the wording “Live Long My Sultan”, the product of a long tradition in the Ottoman Empire, and with the idiom “Hooray!” beginning to rise after the French Revolution and finally turning into a symbol of independence for all nations when it came to the Abdulhamid II period and going on with the phrases like freedom and constitutional monarchy that threaten the existence of empires and monarchist rulers or with the names of related nations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.409
2023 Impact/Etki : 0.276
Turkish Studies