Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
 İndirme 23
KEMAN ÖĞRETİMİNDE UYGULANAN MİKRO ÖĞRETİM TEKNİĞİ’NE İLİŞKİN ÖĞRETMEN ADAYI GÖRÜŞLERİ
2018
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öğretmenleri başlangıçta eğitmek ve onların daha sonraki mesleki becerilerini bir hizmet ömrü süresince korumak oldukça karmaşık bir görevdir. Mikro öğretim tekniği, bu karmaşıklığı ortadan kaldırmak ve öğretmenlerin mesleki beceriler edinmelerini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Bu araştırmada da, mikro öğretim tekniğinin hedeflerini ve uygulama aşamalarını ortaya koymak ve bu aşamaların hangi kazanımlar sağladığını öğretmen adayı görüşlerince tespit etmek amaçlanmıştır. Mikro öğretim tekniğinin uygulama süreci Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'nda bireysel çalgıları keman olan (n=7) öğretmen adayları ve Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü keman (n=7) öğrencileri ile yürütülmüştür. Uygulama sürecinde, “öğret-yeniden öğret” çevriminden yararlanılarak her öğretmen adayının 5’er oturumda 10’ar ders yapması sağlanmıştır. Süreç tamamlandığında öğretmen adaylarının mikro öğretim tekniğinin aşamalarına ve işlevselliğine ilişkin düşünceleri, ayrıca ne gibi kazanımlar elde ettikleri, görüşme tekniği yoluyla tespit edilmiştir. Alınan görüşlere betimsel analiz uygulanmış ve toplanan verilerde öğretmen adaylarının ortak görüşleri öne çıkartılarak vurgulanmıştır. Sonuç olarak öğretmen adayları, mikro öğretim tekniğini yararlı bulmuş, farklı çalgıların öğretiminde de bu tekniğin kullanılır olabileceği yönünde görüş bildirmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.790
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi