Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 21
SANAT-OYUN, OYUNCAK-ESER İLİŞKİSİ KAPSAMINDA GÜZEL SANATLAR FAKÜLTELERİNDE OYUN VE OYUNCAK ATÖLYESİ ÖNERİSİ
2019
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma sanat-oyun, sanat eseri-oyuncak ilişkisi üzerinden birbirlerini besleyen ve de ayrık düştükleri noktalardan yola çıkarak sanat eğitimi kurumlarında oyun ve oyuncak atölyesi adı altında bir ortak alan önerisi oluşturmaktadır. Her ne kadar eğitimin ciddi bir alan, oyunun ise ciddiyettten uzak ve tanımlanmasının zor olduğunu düşünülse de; konuya sanat eğitiminde yaratıcılık, deneysellik ve estetik açıdan yaklaşılarak böyle bir alan önerilmektedir. Asıl hedef ise, gelecekte Güzel Sanatlar Fakültelerinde, hali hazırda var olan bölümler gibi, Oyun ve Oyuncak Tasarımı Bölümü oluşturulabileceğine işaret etmektir. Oyun ve oyuncak atölyesi önerisine, Güzel Sanatlar Fakültelerinde bulunanan bölümler ve öğrencileri açısından bakıldığında" oluşabilecek sonuçlar heyecan verici olacaktır. Örneğin; medyada gördüğümüz parkur oyunlarının tasarımına İç Mimarlık bölümü öğrencilerinin; süper kahraman oyuncaklarına Heykel bölümü öğrencilerinin yaklaşımı gibi... Böyle bir önerinin hayata geçmesi için gereken şey ise sanat eğitimi kurumlarında bu konuya ortak bir yaklaşım şeklinin geliştirilmesidir. Bu yaklaşım sanat, oyun, sanat eseri, oyuncak, sanatçı, ve oyuncu özneleri arasındaki benzerlikler ve farklar üzerine kurulmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

SANAT-OYUN, OYUNCAK-ESER İLİŞKİSİ KAPSAMINDA GÜZEL SANATLAR FAKÜLTELERİNDE OYUN VE OYUNCAK ATÖLYESİ ÖNERİSİ
2019
Yazar:  
Özet:

This work creates a common area proposal under the name of the art-game, the art-work-game relationship that feeds each other and also leads from the points where they fall apart in the art education institutions and the game and toys workshop. Although education is a serious field, the game is far from seriousness and difficult to define, such a field is recommended by approaching the subject in art education from a creative, experimental and aesthetic point of view. The main objective is to point out that in the future in the Faculty of Fine Arts, the departments that are already in the state, the Game and Toy Design Department can be created. The results that may occur to the recommendation of the game and toys workshop, from the point of view of the departments and students at the Faculty of Fine Arts, will be exciting. For example; the design of the track games we see in the media; the approach of the students of the Interior Architecture department; the approach of the students of the Statue department to the superhero to the toys... What is needed to make such a suggestion in life is the development of a common approach to this subject in the art education institutions. This approach should be based on the similarities and differences between art, play, artwork, toys, artist, and actor objects.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.787
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi