Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 76
 İndirme 29
ETİK LİDERLİK, YÖNETSEL YETENEK, DUYGU YAPISI İLE KÖTÜYE KULLANILAN DENETİM ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN İNCELENMESİ
2017
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, ilkokullarda öğretmenlerin, müdürlerin etik liderlik davranışları, yönetsel yeteneklerine ilişkin algıları ve duygu yapıları ile kötüye kullanılan denetim arasındaki ilişkileri incelemektir. Araştırmanın çalışma grubunu, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Ankara’da random tekniği ile seçilen 46 resmî ilkokulda görevli 360 öğretmen oluşturmaktadır. Araştırmada veriler “Etik Liderlik Ölçeği” “Yönetsel Yetenek Ölçeği” , “Pozitif ve Negatif Duygu Ölçeği” ve “Kötüye Kullanılan Denetim Ölçeği” ile belirlenmiştir. Verilerin analizinde ortalama, standart sapma, Pearson Momentler Çarpımı Korelasyon Katsayısı ve Regresyon Analizi teknikleri kullanılmıştır. Araştırma bulguları, öğretmenlerin, müdürlerin etik liderlik davranışları ve yönetsel yeteneklerine ilişkin algıları ile kötüye kullanılan denetim arasında negatif bir ilişki olduğunu göstermiştir. Kötüye kullanılan denetim ile öğretmenlerde negatif duygular arsında ise pozitif bir ilişkinin olduğu görülmüştür. Öğretmenlerdeki pozitif duygular ile kötüye kullanılan denetim arasında anlamlı bir ilişki bulunmamıştır. Ayrıca regresyon analizi sonuçlarından etik liderlik davranışının diğer değişkenlere göre müdürlerde kötüye kullanılan denetimin daha fazla yordayıcısı olduğu anlaşılmıştır. Bulgular, kuramsal önemi ve pratik uygulamaları açısından tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Ethical Leadership, Management Skills, Emotional Making and Examination of the Relationships Between Exercise and Abuse
2017
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to study the relationship between teachers, managers’ ethical leadership behaviors, perceptions of their managerial abilities and emotional structures and abused control. The study’s work group consists of 360 teachers in 46 official primary schools, selected by random technique in Ankara in the 2014-2015 educational year. The data in the study were determined by the "Ethical Leadership Scale", the "Administrative Skills Scale", the "Positive and Negative Emotional Scale" and the "Madly Used Control Scale". In data analysis, the average, standard deviation, Pearson Moments Collapse Correlation Screening and Regression Analysis techniques were used. Research findings have shown that there is a negative relationship between teachers, managers’ perceptions of ethical leadership behaviors and managerial abilities and abused control. The badly used control and the negative emotions in teachers have been shown to have a positive relationship. There was no meaningful relationship between the positive emotions in teachers and the misuse of control. Regression analysis results also showed that ethical leadership behavior is more prominent than other variables in managers’ abuse of control. The findings have been discussed in terms of theoretical importance and practical practices.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.778
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi