Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 54
 İndirme 14
Okul Müdürlerinin Etik Liderlik Davranışlarının Öğretmen Motivasyonu ile İlişkisinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, okul müdürlerinin etik liderlik davranışları ile öğretmen motivasyonu arasındaki ilişkinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın örneklemi, 2019-2020 eğitim öğretim yılında, Malatya ilinin Battalgazi ilçesinde görevli 298 öğretmenden oluşmaktadır. Okul müdürlerinin etik liderlik davranışları hakkında öğretmen algıları Uğurlu ve Sincar (2012)’ın geliştirdikleri Yönetici Etik Liderlik Ölçeği, öğretmen motivasyonu ise Kılıç ve Yılmaz (2019) tarafından geliştirilen Öğretmen Motivasyon Ölçeği ile belirlenmeye çalışılmıştır. Verilerin analizinde Kruskall Wallis, Mann Whitney U ve Pearson’s Rho testleri kullanılmıştır. Yapılan analizlerde okul müdürlerinin etik liderlik davranışları hakkında öğretmenlerin algıları ile öğretmen motivasyonu arasında pozitif yönde, orta düzeyli ilişki saptanmıştır. Ayrıca etik liderlik ve öğretmenlerin motivasyonlarının içsel, dışsal, yönetsel faktörler boyutları arasında orta düzeyde, pozitif yönlü ilişki bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Correlation Between Ethical Leadership Behaviors Of School Principals and Teacher Motivation
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: The present study aimed to determine the correlation between the ethical leadership attitudes of school principals and teacher motivation. Design/Methodology/Approach: The study was conducted with the relational screening approach. The ethical leadership attitudes of school principals were determined with the School Administrators’ Ethical Leadership Scale developed by Uğurlu and Sincar (2012). Teacher motivation was measured with the Teacher Motivation Scale developed by Kılıc and Yılmaz (2019). The study sample included 298 teachers assigned with the stratified sampling method. Kruskall Wallis, Mann Whitney U and Pearson’s Rho tests were employed in data analysis. Findings: The analysis revealed a positive and medium correlation between the perceptions of the teachers about ethical leadership behavior of school principals and teacher motivation. Furthermore, a moderate positive correlation was determined between ethical leadership and teacher motivation scale internal, external and administrative factors sub-dimensions. Highlights: The present and similar study findings could be presented in meetings, training activities, official circulars, and the data on the ethical leadership attitudes adopted by school administration would help motivate the teachers could be presented in these activities. Thus, this could lead to higher levels of ethical leadership among school principals, leading to higher teacher motivation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.129
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal