Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 75
 İndirme 26
Görsel Materyal Destekli Dinlediğini Anlama Yetisinin Yabancı Dil Öğretimindeki Yeri
2018
Dergi:  
International Journal of Languages Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

Çocuklara yabancı dil öğretiminde görsel materyal kullanımı; çocukların öğrendiklerini daha uzun süre hafızada tutabilmeleri, yaratıcıklarını geliştirebilmeleri ve yabancı dile karşı ilgilerinin artması açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Anaokullarında çocuklara uygulanan sesli okuma etkinlikleri gerek ana dili edinimi gerekse yabancı dil öğretimi açısından büyük önem taşır. Ancak sesli okuma etkinliklerinde çoğu zaman çocuklar dinlediklerini anlamada sıkıntı yaşamaktadırlar. Oysa yabancı dil öğretiminde dinleme ve dinlediğini anlama yetisi, görsel materyallerin uygun yöntemlerle etkili kullanımıyla artırılabilir. Özellikle görsel materyallerle desteklenen bir metin çocukların daha fazla dikkatini çeker, anlamalarını kolaylaştırarak motivasyonlarını önemli ölçüde artırır. Ayrıca, görsel materyaller doğru ve uygun yöntemlerle kullanılırsa çocuğun dil becerilerinin gelişmesine de yardımcı olur. Bu doğrultuda araştırmamızın amacı, çocuklara yapılan sesli okuma etkinliklerinin görsel materyallerle desteklenerek çocukların anlama becerisi üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmaktır. Nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması deseni kullanılarak yapılan bu araştırmada “Ataşehir Su Anaokulu” 4-5 yaş grubundaki çocuklardan oluşan iki sınıftaki 22 çocukla bir çalışma yapılmış ve bu çocukların bir kısmına görsel materyallerle zenginleştirilmiş sesli okuma, diğer gruba ise sadece okuma etkinlikleri yapılmıştır. Uygulama sonucunda her iki gruba dinlenen hikâye ve şarkılarla ilgili etkinlikler yaptırılmış, bu etkinliklerin değerlendirilerek karşılaştırılmıştır. Elde edilen veriler doğrultusunda görsel materyal kullanılan deney grubundaki çocukların kontrol grubundaki çocuklara göre okunan metni daha kolay anladıkları saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal of Languages Education and Teaching

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 881
Atıf : 1.214
2023 Impact/Etki : 0.121
International Journal of Languages Education and Teaching