Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 52
 İndirme 30
Öğretmen Adaylarının E-Kitap Kavramına İlişkin Metaforik Algıları
2017
Dergi:  
International Journal of Languages Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı öğretmen adaylarının e-kitap kavramına ilişkin algılarının belirlenmesidir. Araştırmanın çalışma grubunu, 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz döneminde bir devlet üniversitesinin sınıf, sosyal bilgiler ve okul öncesi öğretmenliği bölümlerine devam eden ikinci ve üçüncü sınıf öğretmen adayları oluşturmaktadır. Öğretmen adaylarının belirlenen kavramlarla ilgili algılarının ortaya konulması amacıyla veri toplama aracı olarak, bir adet açık uçlu sorudan oluşan form kullanılmıştır. Formda yer alan “E-kitap ………….’ ya benzer. Çünkü……” ifadesinin katılımcılar tarafından tamamlanması istenmiştir. Formda yer alan veriler içerik analizi tekniğiyle çözümlenmiştir. Analiz sonucunda belirlenen metaforlar ile bunlara bağlı oluşturulan kategorilerin doğruluğunun belirlenebilmesi amacıyla metafor ve kategori listeleri çalışma alanından bir uzman ile paylaşılmıştır. Uzman görüşleri sonrasında, örtüşmeyen metaforlar üzerinde tartışılarak çalışmada kullanılan metafor ve kategorilere son şekli verilmiştir. Öğretmen adaylarının çok katmanlılık, bilgi deposu, ulaşılabilirlik, taşınabilirlik, ekonomiklik açısından olumlu metafor ürettikleri tespit edilirken okuma sürecini doğallığından uzaklaştırıp sanal hale getirme ve göz sağlığı açısından olumsuz metafor ürettikleri ortaya konmuştur. Öğretmen adayları çok katmanlılık kategorisinde dergi, kitap, sosyal medya, ağaç, bilgi deposu kategorisinde kütüphane, kitap, dijital kütüphane, öğretmen, ulaşılabilirlik kategorisinde araba, telefon, okuma sürecini doğallığından uzaklaştırıp sanal hale getirme kategorisinde yapay zeka, bilgisayar, meyve vermeyen ağaç, taşınabilirlik kategorisinde ayaklı gazete, cep kitabı, ekonomiklik kategorisinde bisiklet, göz sağlığı kategorisinde ise tablet metaforlarını en fazla üretmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








International Journal of Languages Education and Teaching

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 881
Atıf : 1.210
2023 Impact/Etki : 0.121
International Journal of Languages Education and Teaching