Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 116
 İndirme 43
Türkiye’de Mevsimlik Tarım İşçiliği Olgusunun Toplumsal Cinsiyet ve Çocuk İşçiler Açısından Değerlendirilmesi
2018
Dergi:  
Researcher
Yazar:  
Özet:

Yoksulluk, topraksızlık, yüksek doğurganlık hızı, bölgelerarası gelişmişlik farkı, gelir dağılımındaki adaletsizlik, terör ve feodal toplum yapısı gibi gerek ekonomik gerekse ekonomi dışı diğer faktörler nedeniyle, her yıl binlerce kişi yaşadıkları mekânları terk ederek, tarımsal faaliyetlerde çalışmak amacıyla göç etmektedirler. Bu göç süreci sadece çalışacak olan bireyleri değil, yaşlı ve çocukları da hareketliliğe zorlayan bir süreçtir. Bu çalışmada; Adana ilinde çalışan gezici mevsimlik tarım işçileri ile ilgili bir saha araştırması yapılmıştır. Araştırma sonucunda gezici mevsimlik tarım işçilerinin çoğunluğunun çocuk ve kadınlarda oluştuğu, işçilerin çoğunlukla Şanlıurfa, Diyarbakır illeri ve bu illerin etrafındaki diğer illerden geldiği tespit edilmiştir. İşçilerin toplumsal ilişkileri üzerinde belirleyici unsurun feodal yapının yarattığı unsurlar olduğu ve hemen hemen tüm toplumsal alanda bu unsurların baskısının hissedildiği belirlenmiştir. Dolayısıyla gezici mevsimlik tarım işçiliğini ortaya çıkaran nedenlerin sadece ekonomik değil sosyal, kültürel, tarihi ve politik nedenler olması dolayısıyla, ortaya çıkaracağı sorunların asgariye indirilmesi için çok bileşenli yaklaşımların geliştirilmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Researcher

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Researcher