Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 63
 İndirme 22
Türkiye’de Öğrenim Gören Suriyeli Ortaokul Öğrencilerinin Algısal Öğrenme Stillerinin İncelenmesi
2017
Dergi:  
International Journal of Languages Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

Öğrenme olayı çevresel, duygusal, fizyolojik, psikolojik, sosyolojik birçok etmen ve uyarıcı ile bağlantılı olarak gerçekleşen bir süreçtir. Doğası gereği her insanın kendine özgü bir öğrenme stili vardır. Eğitim öğretim sürecinde bu durum çok daha iyi gözlemlenebilir. Bazı öğrenciler ders sürecinde görerek daha iyi öğrenirken bazıları dokunarak bazıları ise duyarak daha iyi öğrenirler. Yabancı dil öğretiminde öğrenmenin etkili bir şekilde gerçekleşebilmesi için öğretmenin öğrencilerinin konuyu hangi öğrenme stillini kullanarak kavradığını iyi bilmesi gerekmektedir. Bu araştırmanın amacı, Türkiye’de yaşayan Suriyeli ortaokul öğrencilerinin öğrenme stillerinin nasıl olduğunu saptamak, öğrenme stillerinin görsel, işitsel, dokunsal, kinestetik ve sosyal öğrenme alanlarından hangilerinde yoğunlaştığını belirlemek, bu doğrultuda öğretmenlere farklı öğrenme stillerine sahip öğrenciler için seçecekleri yöntemler, teknikler konusunda ışık tutmak ve önerilerde bulunmaktır. Araştırmada nicel araştırma tekniklerinden betimsel tarama yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın verileri üç uzmanın görüşleri doğrultusunda dilsel geçerliliği sağlanmış olan “Algısal Öğrenme Stili Tercih Anketi” aracılığıyla toplanmıştır. Türkiye’nin çeşitli illerinde öğrenim gören toplam 255 Suriyeli ortaokul öğrencisine uygulanmıştır. Araştırmadan elde edilen veriler neticesinde, Suriyeli ortaokul öğrencilerinin algısal öğrenme stillerinden dokunsal ve kinestetik öğrenme stillerini diğer öğrenme stillerine oranla daha çok, bireysel öğrenme stillerini ise diğer öğrenme stillerine oranla daha az tercih ettikleri belirlenmiştir. Bunun yanı sıra, cinsiyet değişkenine göre öğrencilerin dokunsal ve kinestetik öğrenme stilleri tercihlerinde anlamlı farklılıklar gözlenmiştir. Kız öğrencilerin erkek öğrencilere oranla dokunsal ve kinestetik öğrenme stillerini daha az tercih ettikleri saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Languages Education and Teaching

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 881
Atıf : 1.214
2023 Impact/Etki : 0.121
International Journal of Languages Education and Teaching