Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 83
 İndirme 24
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖĞRENME STİL VE STRATEJİLERİNİN ÇEŞİTLİ DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMESİ
2018
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı sosyal bilgiler öğretmen adaylarının öğrenme stil ve stratejilerini belirleyerek çeşitli değişkenler açısından incelemek ve bunlar arasında anlamlı bir farklılık olup olmadığını belirlemektir. Araştırmada betimsel araştırma yöntemlerinden tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2017-2018 eğitim yılında Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim Dalında öğrenim gören 143 öğrenci oluşturmaktadır. Öğrenme stillerine ilişkin veriler Kolb tarafından geliştirilmiş olan ve Aşkar ve Akkoyunlu (1993) tarafından Türkçeye uyarlaması yapılan Öğrenme Stili Envanteri, öğrenme stratejilerine ilişkin veriler ise Özdemir ve Güven (2004) tarafından geliştirilen Öğrenme Stratejilerini Belirleme Ölçeği kullanılarak toplanmıştır. Verilerin analizinde frekans ve yüzde değerleri, t testi, varyans analizi ve ki kare testi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda öğrencilerin %33 ile en fazla değiştiren öğrenme stiline sahip olduğu ve 43.83 puan ortalaması ile en fazla anlamlandırma stratejilerini kullandıkları belirlenmiştir. Sahip olunan öğrenme stillerinde sınıf düzeyleri ve cinsiyetlere göre, öğrenme stratejilerini kullanma düzeylerinde ise sınıf düzeylerine göre anlamlı bir farklılaşmaya rastlanmamıştır. Yineleme ve anlamlandırma stratejilerini kullanma düzeylerinin cinsiyetlere göre, anlamlandırma, örgütleme ve anlamayı izleme stratejilerini kullanma düzeylerinin ise öğrenme stillerine göre anlamlı bir farklılık gösterdiği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 579
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi