Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 254
 İndirme 26
 Sesli Dinleme 2
ÇAĞDAŞ TÜRK SERAMİK SANATININ MİMARİ DEKORASYON İLE İLİŞKİSİ VE ATİLLA GALATALI’NIN DEVİNGEN ORGANİK YÜZEY KURAMI
2018
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Cumhuriyet öncesi geleneksel bir yaklaşım tavrında işlenen seramik geleneksellikten çağdaşlığa doğru yol aldığında bile geçmişinden sıyrılamamış ve geçmişe karşıt bir duruş sergilememiştir. Erken dönem diye adlandırabileceğimiz 1950’li yıllarda, seramik sanatçılarından Füreya Koral eserlerinde mimari dekorasyon için çözümlemeler aramış ve bu alanda çağdaş seramik sanatını mimari ile bütünleştirecek yapıtlar üretmiştir. Çağdaş anlamda yaklaşımlarda bulunan sanatçı, mimari ve seramiğin birlikteliğinin çok köklü olması nedeni ile geleneksel yaklaşımlardan istifade ederek onları modern anlamda tekrar yorumlamış, iç ve dış mekanlarda kullanımı üzerine çalışmalarda bulunmuştur. Böylece gelecek kuşaklar için çağdaş seramik eserlerinin mimari dekorasyonda kullanımı için örnek teşkil edecek eserler ortaya çıkmıştır. İkinci kuşak çağdaş Türk seramik sanatçısı olarak kabul edebileceğimiz Atilla Galatalı, daha sonra Fureya Koral’in tekniğini geliştirerek özgün yorumlamalarda bulunmuş ve Devingen Organik Yüzey kuramı ile yüzeyin hareketliliği üzerinde duran sanatçı iç ve dış mekanlarda eserlerini mimari dekorasyonu bütünleyici bir unsur olarak değerlendirmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 613
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
472/520

Hukuk Temel Alanı
Q4
52/58

Spor Bilimleri Temel Alanı
Q4
34/40

İlahiyat Temel Alanı
Q4
95/106

Güzel Sanatlar Temel Alanı
Q4
82/89

Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q4
211/239

Filoloji Temel Alanı
Q4
74/84

Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi