Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 295
 İndirme 49
İSLAM İKTİSADININ “ADİL GELİR DAĞILIMI” İLKESİ VE BUNUN SOSYAL REFAHA KATKISI
2017
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

İhtiyaçlı bir varlık olarak yaratılan insan, bu ihtiyaçlarının temini için çalışmak zorundadır. Ancak insan ihtiyaçlarını temin ederken de bir takım kurallara uymak zorundadır. Çünkü dünyada tek başına yaşamamaktadır. İnsanın çevresine ve yaşadığı topluma karşı da sorumlulukları vardır. Huzur ve güven içinde yaşamak istiyorsa, bu sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır. İslam inancına göre insan, imtihan için yaratılmıştır. Ebedi ve ölümsüz hayatı kazanıp, gerçek mutluluğa erişmek isteyen insan, Allah’ın imtihan için koyduğu kurallara uymak zorundadır. Bu kurallar aynı zamanda toplum hayatını düzene koyan, insanı ve toplumu bu dünyada da mutlu edecek kurallardır. İnsanın kazancının bir kısmını, başkalarıyla paylaşması da, Allah’ın insanları imtihan için koyduğu kurallardandır. İslam’da “infak” kavramıyla ifade edilen ve servetin belirli ellerde toplanmasını önleyen bu paylaşımın, çeşitli şekilleri vardır. Zekât, sadaka, fıtra, vakıf, miras v.s. gibi sistemler bu paylaşım şekillerindendir. İslam bu infak şekilleriyle öncelikle, gelir adaletsizliğini gidermeyi ve mülkiyeti tabana yaymayı amaçlamıştır. İslam aynı zamanda; sistemi koruyucu ve devamını sağlayıcı hukuki tedbirler de almıştır. Bu kapsamda, gasb, hırsızlık, kumar, faizcilik, tefecilik vs. gibi haksız kazanç yollarını yasaklamış, yasağa uymayanlara hukuki yaptırımlar uygulamıştır.

Anahtar Kelimeler:

The "fair income distribution" of the Islamic Empire and its contribution to social prosperity
2017
Yazar:  
Özet:

The human being, created as a necessity, must work to satisfy these needs. But when man needs it, he must comply with a number of rules. He cannot live alone in the world. They have responsibilities to the people around them and to the society they live. If he wants to live in peace and confidence, he must fulfill his responsibilities. According to Islam, man was created for trial. Whoever wants to gain eternal and immortal life and reach true happiness, must follow the rules that God has set for trial. These rules are also the rules that make the life of the society, and that make the people and society happy in this world. The part of man’s earnings, sharing with others, is one of the rules that God sets for the trial. This sharing, expressed in Islam by the concept of "small" and preventing the collection of wealth in certain hands, has various forms. Zekât, sadaka, fitra, foundation, heritage, etc. These systems are the forms of sharing. The Islam, with these forms of expenditure, first aimed at removing income injustice and spreading property to the base. Islam has also taken legal measures that protect the system and ensure its continuity. In this context, it has banned the unfair means of earnings such as gasb, theft, gambling, interest, inspection, etc., and has imposed legal sanctions on those who do not comply with the ban.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 573
2023 Impact/Etki : 0.039
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi