Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 309
 İndirme 69
 Sesli Dinleme 2
MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÇİZGİ FİLMLERDE YER ALAN SUBLİMİNAL MESAJLARI ÇÖZME BECERİSİNE ETKİSİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
2018
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

İnsan algısını derinden etkileyen medya iletilerindeki mesajları çözümlemek medya okuryazarlığı dersini almış olmayı ve bunun sonucunda medya okuryazar birey olmayı gerektirmektedir. Bu bakış açısıyla yapılan çalışmanın amacı da, Sosyal Bilgiler Öğretmen adaylarının almış oldukları medya okuryazarlığı dersinin izlemiş oldukları çizgi filmlerle ilgili mesajları çözümleme becerilerine olan etkilerini ortaya koymaktır. Bu çalışma, eylem araştırması deseninde, nitel bir çalışmadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak görüşme yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünde öğrenim gören ve Medya Okuryazarlığı dersini seçmeli ders olarak seçen 48 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Çalışma grubunun seçiminde olasılıklı olmayan örnekleme yönteminden amaçlı ve yargıya dayalı örnekleme çeşidinden faydalanılmıştır. Araştırmada, öğrencilerle yapılan görüşmeler sonucu elde edilen veriler, içerik analizi yöntemi kullanılarak çözümlenmiştir. Bu araştırmada ulaşılan bulgular genel olarak değerlendirildiğinde; Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerine medya okuryazarlığı dersi ile ilgili herhangi bir bilgi verilmeden önce, öğrenciler izledikleri çizgi filmleri ekranda gördükleri gibi, sorgulamadan “sünger bop balon şişiriyor, Batman suçluyu yakalıyor vb.” şeklinde yorumladıkları; on hafta süren bir medya okuryazarlığı eğitimden sonra aynı öğrenci grubunun aynı çizgi film metinlerine daha eleştirel, sorgulayıcı yaklaştıkları, filmlerin içerdikleri gizli mesajları daha net gördükleri sonuçlarına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.602
International Journal of Language Academy