Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 52
 İndirme 18
Determining Optimal Crude Oil Price Benchmark in Nigeria: An Empirical Approach
2015
Dergi:  
Romanian Economic Journal
Yazar:  
Özet:

This paper contributes to on-going empirical search for an appropriate crude oil price benchmark that ensures greater financial stability and efficient fiscal management in Nigeria. It adopted the seasonally adjusted ARIMA forecasting models using monthly data series from 2000m01 to 2012m12 to predict future movement in Nigeria crude oil prices. The paper derived a more robust and dynamic framework that accommodates fluctuation in crude oil price and also in government spending. The result shows that if the incessant withdrawal from the ECA fund and the increasing debt profile of government in recent times are factored into the benchmark, the real crude oil numerical fiscal rule is (US$82.3) for 2013 which is higher than the official benchmark of $75 used for 2013 and 2014 budget proposal. The paper argues that the current long run price rule based on 5-10 year moving average approach adopted by government is rigid and inflexible as a rule for managing Nigerian oil funds. The unrealistic assumption of the extant benchmark accounted for excessive depletion and lack of accountability of the excess crude oil account. The paper concludes that except the federal government can curtail its spending profligacy and adopts a more stringent fiscal discipline rules, the current benchmark is unrealistic and unsuitable for fiscal management of oil revenue in the context of Nigerian economic spending profile.

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Romanian Economic Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 527
Atıf : 336
2023 Impact/Etki : 0.029
Romanian Economic Journal