Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 62
 İndirme 15
Rising Public Expenditure and Economic Growth, Was Wagner Right Evidence From Nigeria
2018
Dergi:  
Jurnal Perspektif Pembiayaan dan Pembangunan Daerah
Yazar:  
Özet:

Abstract This study empirically tests if the Wagner’s law stands for the Nigerian economy using data for the period 1981-2015. Form the results, economic, social and community services expenditure show highly significant values suggesting that these sectors are very much needed and still adds value to the economy. The results of the Granger causality analysis indicates that there is a bi-directional causality between economic growth and government spending, which posit to a high level of accuracy that Wagner’s law holds for Nigeria. The result suggests that economic growth has an important role to play in determining government spending because as the economy grows, it expands and for this, government need to expand its spending to meet up with the demands of the expansion. There is therefore the need for curtail the rapid growth of its size above the optimum level that stimulates rise in expenditure. Any further expansion in expenditure should focus on economic, social and community services since they are growth enhancing.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Jurnal Perspektif Pembiayaan dan Pembangunan Daerah

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Jurnal Perspektif Pembiayaan dan Pembangunan Daerah