Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 108
 İndirme 41
Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi Alan Öğrencilerin Yabancı Dile Yönelik Kaygı ve Başarıları Arasındaki İlişkiler
2017
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı İngilizce hazırlık eğitimi alan öğrencilerin yabancı dil ders kaygısına yönelik görüşlerinin değerlendirilmesidir. Araştırma tarama modeline göre yürütülmüştür. Araştırmada Horwitz, Horwitz ve Cope (1986) tarafından geliştirilen ve geçerlik-güvenirlik çalışması Gürsu (2011) tarafından yapılan İngilizce Dersine Yönelik Kaygı ölçeği kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini İnönü Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde yabancı dil hazırlık eğitimi alan lisans öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmada örneklem seçimi yoluna gidilmemiş, veri toplama araçlarının uygulandığı dönemde sınıflarında hazır bulunan bütün öğrenciler çalışmaya katılmışlardır. Araştırma sonucunda yabancı dil ders kaygısına yönelik görüşlerim cinsiyete göre ölçeğin yabancı dil ders kaygısı, dil dersinde konuşma kaygısı alt boyutları ve ölçeğin tamamı açısından kadın öğrenciler lehine istatistiksel olarak anlamlı düzeyde farklılaştığı belirlenmiştir. Etki büyüklükleri dikkate alındığında cinsiyetin bu boyutlardaki etkisinin “Güçlü” olduğu gözlenmiştir. Yabancılarla Konuşma Kaygısı açısından ise yazma, okuma ve main course akademik başarı puanları ile düşük, anlamlı olmayan ilişkiler gözlenmiştir. Genel eğilim yüksek ve düşük düzeydeki kaygının öğrenmeyi olumsuz etkilediği yönündedir. Bu araştırmada ise öğrencilerin akademik başarı puanlarının kaygı ile negatif yönde yüksek düzeyde bir ilişki içinde olduğu gözlenmiştir. Buna göre kaygının azalması ile akademik başarı puanları olumlu yönde arttırabilecektir. Bu ise teorik bağlam ile birlikte değerlendirildiğinde öğrencilerin ortalama düzeyde bir kaygı yaşadığı şeklinde değerlendirilebilir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 869
Atıf : 8.149
2023 Impact/Etki : 0.55
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi